Müzik günleri Macar kemancıyla başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik günleri Macar kemancıyla başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:32

Bilkent Senfoni Orkestrası ile Bilkent Konser Salonu’nun sezon dışı etkinliklerinden oluşan Bilkent Müzik Günleri, Katica Illenyi Jazz Ensemble’ın 20 Haziran’da Bilkent Konser Salonu’nda vereceği konserle başlıyor.

Haberin Devamı

Kasım 2014’te BSO ile verdiği konserde müzikseverlerin beğenisini kazanan çok yönlü Macar kemancı Katica Illenyi, konserlerinde klasik eserler, standart caz parçaları, tanınmış film müzikleri ve klasikleşmiş parçalara yer veriyor. Illenyi kemanın yanı sıra temassız bir elektronik enstrüman olan teremin de kullanıyor, şarkı söyleyip dans ediyor.

FAZIL SAY NAZIM ORATORYOSU

Bilkent Senfoni Orkestrası, uluslararası piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Nazım Oratoryosu’nu 29 ve 30 Ağustos’ta Bilkent Odeon’da seslendirecek. Bilkent’ten yapılan açıklamaya göre, konserlerde “BSO ve Fazıl Say işbirliğinde yeni kurulan Nazım Hikmet Korosu” yer alacak. Fazıl Say, Genco Erkal, Serenad Bağcan, Arda Aktar ve Güvenç Dağüstün’ün solistliğinde verilecek iki konserde orkestra ve koroyu Naci Özgüç yönetecek.
Bilkent Odeon’da 19 Eylül’de de Macar caz grubu sahneye çıkacak. Klasik, caz ve kökeninde yatan Çingene müziğini aynı derece ustalıkla seslendiren Roby Lakatos “Şeytanın kemancısı” ve “Doğaçlama ustası” olarak nitelendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!