Müzik bana garip bir hüzün hediye etti

Güncelleme Tarihi:

Müzik bana garip bir hüzün hediye etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 14:33

Kimimiz onun adını Mahmut Orhan’la yaptığı “Feel” parçasıyla duyduk. Kimimiz yemek yerken fondan gelen “Self Control” cover’ını duyup “Ne kadar da tanıdık” dedik.

Haberin Devamı

18 yaşında gencecik bir yetenekten söz ediyorum. Adı Sena Şener... Bana kalırsa müzik sektöründeki başarısı tesadüf değil, yolu açık ve hayli uzun... Yaşı ve başarısından dolayı Aleyna Tilki ile karşılaştırılan Şener’le buluştuk, sürpriz çıkışını, belirgin aksanını, Aleyna’yı konuştuk.

* Aksan durumu nereden geliyor?
- Ben 9 yaşımdan beri İngilizce şarkılar söylüyorum. Bu durumun dili öğrenmemde de büyük katkısı oldu. Kulağım ona alışmıştı, yani kasıtlı veya zorlama bir aksan değil, şarkı söylerken öyle çıkıyor.

* Ailede müzikle ilgilenen bir tek siz değilmişsiniz.
- Evet... Babam ud, tambur, buzuki çalıyor, Yunan müziği yapıyor. Teyzem çok beğendiğim bir sestir. Dedem uzun süre caz söylemiş ve davul çalmış. Amcam ve babaannem de müzikle ilgili... Müziğin içinde büyümemi onlara borçluyum tabii ama yine de müziğimi kendim geliştirip şekillendirdim.

* Ne zamandan beri şarkılarınızı internette paylaşıyorsunuz?

- Ben 11 yaşımda da bir şeyler kaydedip internete koyuyordum ama gerçek anlamda müziğimi paylaşmaya 15 yaşımda Soundcloud üzerinden başladım. Yani üç yıl önce. O zamanlar herkes orada yeni isimler keşfindeydi.

Haberin Devamı

Müzik bana garip bir hüzün hediye etti



* Sizi parlatan Soundcloud mu yoksa Sofar mı oldu?

- Sofar... Çünkü orası müzik arayan insanlara kendi şarkılarınızla konser verdiğiniz daha gerçek bir platform. Orada çıkan herkes birbiriyle yakın arkadaş oluyor, bir aile ortamı var. Kanalın abone sayısı ve video formatında olması da daha çok kişiye ulaşmasını sağlıyor.

* Sözler nasıl ortaya çıkıyor? 18 yaşındasınız nihayetinde, sizi bu kadar üzen nedir?

- Bence yaşın ve hatta tecrübenin o kadar da büyük rolü yok... Önemli olan hissetmek ve bunu aktarabilmek. Ben çocukken müziğe başladım ve normal bir çocuğun yapması gereken oyun oynamak, gezmek gibi faaliyetlerde bulunmadım. Hep müzik yaptım. Bu da bana garip bir hüzün hediye etti. Beni hep gözlem yapan, en ufak mutsuzluğa duyarlı biri kıldı. “Çirkin Dünya”, “Parya İçin Hep Günöte” gibi en mutsuz şarkılarımı 15 yaşında yazmıştım.

* Albüm anlaşması için birçok firma peşinize düştü. Ne oldu sonucu?

- Öncelikle müziğimi emanet edeceğim şirketi seçene kadar, görüşmek isteyen herkesin planlarını dinledim. Altı ay çok büyük bir şirketle çalıştım. Ama ben kendimi geliştirmek isterken onlar beni değiştirmeye çalıştı, 17 yaşında olmama rağmen ailemi dışlayıp özel hayatıma karışmaya kalktılar. Ben de oradan ayrıldım. Şimdi mutlu olduğum Pasaj Müzik’teyim. Türkçe albüm çalışmalarına da başladık. Beni özgür bırakıyorlar, aranjelerimi de birlikte sahne aldığımız, müziğimi gayet iyi anlayan Cihan Güvenç ve Gökay Özvardar yapıyor.

* Ne zaman geliyor albüm?

- Bir aya kadar klipli birkaç single yayımlayacağız, daha sonra albüm gelecek. Aslında acelem de yok, istediğim gibi olana kadar 30 yıl bile beklerim.

Müzik bana garip bir hüzün hediye etti


ELEKTRONİK MÜZİK BENİM ANA YOLUM DEĞİL

Haberin Devamı

* İlk çalışmanız da DJ’leydi. Mahmut Orhan’la yaptığınız “Feel” çok başarılı oldu.
- Aslında ilk elektronik çalışmam Mahmut ile değildi, 16 yaşımda Julius Abel’ın düzenlediği, Armada’dan çıkan bir şarkım vardı. Mahmut da “Feel”in, “Mor Yazma”, “Angels” ve arası boş akorlar olan altyapısını atmıştı. Ben de kendi söylediğim kısımları yazıp evde vokal kaydetmiştim. Şarkı şimdi Ultra kanalında 60 milyonun üzerinde izlenmeye sahip. Elektronik müzik asla benim ana yolum olmasa da müziğin her halini seviyorum ve bu başarı hoşuma gidiyor.

* Aleyna Tilki’nin durumu malum. Müziğini kitlelerle paylaşmak isterken engellerle karşılansanız siz neler hissederdiniz?
- Açıkçası ben Aleyna’yı Türk popunu heyecanlandıran, canlandıran bir arkadaşımız olarak görüyorum. Işığı yüksek, yetenekli bir genç kız. Ben de onun yaşındayken müziğimi paylaşıyordum. Negatif yorumlarla başa çıkmak ve psikolojik açıdan zarar almadan devam edebilmek için çok dikkatli olmanız gereken, tehlikeli bir yol. İnsanlar sizin çocuk veya gelişmekte olan bir genç olmanıza bakmıyor ne yazık ki...
Müzik yapmam engellenseydi yapabileceğim yerlerde yapar, küçük kitlelerle de olsa paylaşmaya devam ederdim.

Haberin Devamı

Müzik bana garip bir hüzün hediye etti

 

BiRAZ KENDiME DÖNMEK iSTiYORUM

* Üniversiteye başladınız. Bir yandan okuyor bir yandan konser veriyorsunuz. Nasıl yürütüyorsunuz bu ikisini bir arada?
- Aslında müziğime katkısı olacak bir bölümdeyim, Koç Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat okuyorum. Yine de ikisine de yetişmek açısından koşuşturmalı bir hayatım oluyor. Okuldan çıkıp konsere, konserden çıkıp okula...

* Önümüzdeki günlerde başka işbirlikleri düşünüyor musunuz?
- Biraz kendime dönmek istiyorum. Kendi tarzımda müziğime odaklandığım (ki bence birçok türü içeren bir harman bu), konserler verdiğim, albümüm üzerinde çalıştığım bir süreç olacak.

Haberin Devamı

Müzik bana garip bir hüzün hediye etti

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!