Müzik baharı

Güncelleme Tarihi:

Müzik baharı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 15:37

Her yıl Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Nisan ayında Ankaralıları müzik dolu bir bahar yaşatacak. Festival, 4-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Haberin Devamı

Bu yıl 33.’sü düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4-30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.  Festival, 20 ülkeden 360’a yakın yerli ve yabancı sanatçıyı Ankara’da ağırlayacak. Festivalde üç büyük orkestra yer alacak. Festivalin gelenekselleşen açılış ve kapanış konserlerini her yıl olduğu gibi iki büyük orkestra gerçekleştirecek. Açılış konserini, 4 Nisan akşamı MEB Şura Salonunda şef Fazlı Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ile çalışmalarını İngiltere Kraliyet Akademisi’nde sürdüren genç piyanist, Tolga Atalay Ün gerçekleştirecek. Kapanış konserini ise, 30 Nisan’da Rauf Abdullayev şefliğinde keman sanatçısı Toğrul Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası yapacak. Şef Burak Tüzün yönetimindeki, Hacettepe Senfoni Orkestrası’na çellist Rahşan Apay’a eşlik edecek. 

Haberin Devamı

PRÖMİYERLER FESTİVALİ

Üç dünya prömiyeri ile 15 Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestralarından, resitallere ve özel projelere kadar 15 konser yer alıyor. Lüksemburglu sanatçılar klarinet sanatçısı Max Mausen, piyanoda Jason Anderson ile müzisyen bir aile topluluğu olan Trio Koch festivalde ilk kez yer alacak.
Dünyaca ünlü barok keman sanatçısı Giuliano Carmignola solistliğindeki  Darmstadt Barok Solistleri, Musma VI projesi ile CSO Çello Quartet, New York Gipsy All Stars, Kafıg Dance Ensemble & Debussy Quartet,  Arjantin ve Fransız müzisyenler ile dansçıların oluşturduğu Union Tanguera ve Aniello Desderio’s Quaretto Furioso grupları konserlerinin yanı sıra  atölye çalışması da gerçekleştirecek. Çellonun günümüzdeki en tanınmış isimlerinden İngiliz sanatçı Steven Isserlis ve Kanada’nın müthiş piyanisti Connie Shih, ikili olarak ilk kez birlikte Türkiye’de olacaklar. İrlandalı ve Türk sanatçılardan oluşan etnik müzik grubu Yurodny topluluğu, Türk Besteci Onur Türkmen’in  “Ahmet Haşim’den W.B.Yeats’e Bizans’a Seyrederken” adlı eserinin Dünya’da ilk seslendirilişi yapılacak. 

BAKMADAN GEÇME!