‘Müziğin intikamcıları’ Tidal’ı kurdu

Güncelleme Tarihi:

‘Müziğin intikamcıları’ Tidal’ı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 10:46

Dünyanın en ünlü müzisyenleri kendi kurdukları müzik paylaşım siteleri TIDAL’ı tanıttı. Forbes dergisi ise bu büyük ittifaka The Avengers of Music (Müziğin intikamcıları) adını verdi.

Haberin Devamı

Müzik endüstrisi bu büyük birleşmeyi konuşuyor. ‘Biz ürün değiliz’ diyen müzisyenler, telif hakları konusunda iyi iş yapmadığını düşündükleri Spotify’a karşı birleşti ve tüm müzik paylaşım sitelerine karşı TIDAL adını verdikleri yeni bir platform kurdu.

Bu büyük ittifakın tanıtım gecesi ise oldukça görkemliydi. Madonna, Rihanna, Jay-Z, Beyoncé, Daft Punk, Nicki Minaj, Deadmau5, Alicia Keys, Arcade Fire, Calvin Harris, Chris Martin, Kanye West, Jack White gibi birbirinden ünlü müzisyenler geceye katıldı.

NEDİR SPOTIFY’DAN FARKI?

‘Müziğin intikamcıları’ Tidal’ı kurdu

TIDAL, hiçbir şekilde ücretsiz olmayacak. Spotify’da olan reklamlı ücresiz dinleme TIDAL’da yok. Yeni platformun aylık abonelik ücreti aylık 19.99 TL olarak belirlendi. Hi-fi versiyonların fiyatı ise aylık 27,99 TL. Normal kalitede müzik dinleyebileceğiniz seçenek ise TIDAL Premium adıyla 12,99 TL teklifiyle sunuldu.

Haberin Devamı

Yazın tanıtılması beklenen Apple’ın online müzik platformu Beats’den daha önce büyük bir atakla lansmanı gerçekleşen Tidal’ın lansmanı sonrası kullanıcılar, bu yeni platformun fazla pahalı bulduklarını da sosyal medyada paylaştı.

Bakalım 56 milyon dolarla Tidal’ı kuran Jay-Z’nin karşısına, Apple’ın Beats’ini kuran ‘dünyanın en zengin müzisyeni’ unvanlı Dr. Dre nasıl bir hamleyle çıkacak? Ve hepsinden daha önce piyasaya hakim olan Spotify nasıl bir önlem alacak?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!