Müzeye yaya yolu

Güncelleme Tarihi:

Müzeye yaya yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 10:13

Müzeye yaya yolu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Likya Uygarlıkları Müzesi yoluna yaya kaldırımı yapımı için çalışma başlatıldı.

Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi'ne, Demre- Kaş karayolunun Çayağzı sapağı girişinden müzeye kadar olan bölümdeki yola karşılıklı olarak yaya kaldırımı yapılıyor. Yaya kaldırımı tamamlandığında Beymelek Mahallesi'nden Çayağzı Limanı ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne kadar yaya kaldırımından yürünebilecek.

Demre Belediyesi tarafından hazırlanan proje Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nca desteklenen proje kapsamında karşılıklı olarak 1200 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapılıyor. Yaya kaldırımının geçtiği Salih Kolcu Bulvarı yeniden düzenleniyor. Yaya kaldırımı boyunca vatandaşın dinlenmesi için kameriyeler yapılacak. Proje 670 bin 590 liraya mal olacak. Proje giderinin yüzde 70'i Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nca, yüzde 30'u ise Demre Belediyesi'nce karşılanacak.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Salih Kolcu Bulvarı Demrelilerin ve Demre'ye gelen konuklarımızın yürüyüş yaptığı, Demre'yi Çayağzı Limanı'na ve Likya Uyarlıkları Müzesi'ne bağlayan bir yol. Daha önce bu yolda yaya kaldırımı olmadığı için yürüyüş yapan iki vatandaşımızı kaybettik. Proje tamamlandığı zaman bu tür kazaların önüne geçmiş olacağız. Vatandaşımız rahatça yürüyüşlerini yapabilecek. Yaya olarak Çayağzı Limanı ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne yürüyebilecekler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!