Müzelik ayakkabılar, kiÅŸisel tasarımlar

Kadınların ayakkabı tutkusu İzmirli genç ayakkabı tasarımcıları Sanem Sevgen ve Sedef Korkmaz sayesinde boyut değiştirecek. Gelinlere ve hamilelere yönelik ayakkabılar müşterinin hikâyesi dinlenerek tasarlanıyor, ortaya çok kişisel tasarımlar çıkıyor

Haberin Devamı

Ayakkabılarım müzelik oldu

Sanem Sevden
Yeditepe Ãœniversitesi ‘Radyo, Televizyon ve Sinema’ bölümü mezunuyum. OkuduÄŸum bölümde mutlu olmayınca hayallerimin peÅŸinden gitmeye karar verdim.Â
Bunda 3 kuşak sanatçı bir aileden geliyor olmamın da büyük etkisi var. İtalya’da ayakkabı tasarımı üzerine worksoplara katıldım. ‘Sanemiko’ markası ile başlayan hikâyem yurtiçi ve yurtdışı satışlarıyla devam ediyor, bazıları Hollanda merkezli ‘Virtual Shoe Museum’ ve Almanya’daki ‘Leipzeig de Grassi Museum’da
sergileniyor. Müzede sadece ayakkabı tasarımına yön veren uluslararası tasarımcılara yer veriliyor. Bir Türk olarak hem gurur hem de heyecan verici.
Gelin ve hamile ayakkabılarını tasarlarken müşterilerin hikâyelerine de ortak oluyorum. Her gelin ayakkabısı sahibinin hikâyesini, her hamile babeti de doğacak bebeğin ve ebeveynlerin izlerini taşıyor. Tasarlamış olduğum kişiye özel gelin ayakkabıları sektöre farklı bir soluk ve anlayış getirerek yeni bir akımın öncüsü oldu. Ayakkabıların üzerine gelin ve damadın adını yazmak, arka topuklarda kalpler içerisinde isimlerinin baş harflerini yerleştirmek, ayakkabının tabanını tarihle nazar boncuğuyla darısı başına listeleriyle süslemek ayakkabıyı özel ve kişisel kılıyor.
Müşterilerim arasında Demet Akalın, Ebru Akel, Zeynep Beşerler, Ece Vahapoğlu gibi ünlü isimler de var.

Haberin Devamı

Her müşteri yeni bir fikir demek

Sedef Korkmaz
Kişiye özel tasarım yapıyorum. İnsanlar giyimlerinde farklı arayışlar içerisinde. Gençler yeniliğe daha açık bir kesim. Ama müşterilerim sadece gençlerle de sınırlı değil, her yaş grubundan müşterim var. Benim için her yeni bir müşteri, yeni bir fikir demek. İnsanlar farklı olanla kendilerini daha ayrıcalıklı hissediyor. İlgi çekmenin yanında kendilerini ifade eden ya da imajlarını tamamlayan ürünleri tercih ediyorlar. Yaptığım ayakkabılara sahip olan kişi bunun mutluluğunu yaşıyor, hediye olarak alanlarsa karşısındaki kişiye ‘Sen özelsin’ demiş oluyor.
Tasarım süresi ayakkabıya göre değişebiliyor. Ama önce düşünce aşaması var. Kişiye özel olduğu için düşünce aşamasını son derece önemsiyorum. Sonuçta bu bir süs eşyası değil ve kişinin direkt üzerinde taşıyacağı bir ürün.
Abiye kıyafetin altına giymek için de bebekler için de ayakkabı tasarlıyorum. Espri ve mizah anlayışının tasarımlarda özel bir yeri var. Çizgi ve animasyonlar film kahramanları, karikatürler her biri tasarımlar içerisinde değerlendirilebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları