Müzede muhteşem eserler

Güncelleme Tarihi:

Müzede muhteşem eserler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 14:08

Müzede muhteşem eserler

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI sanatçı Nazikar Uraz, rengârenk resim ve seramik çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu.

Antalya Müzesi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ile sanatçı Nazikar Uraz birlikte kesti. Resim sanatıyla 14 yaşında tanışıp, İstanbul ve Antalya'daki birçok ünlü resim ve seramik hocalarından, atölyelerden özel dersler alan, 2010 yılından beri de sanat çalışmalarını profesyonelce sürdüren Nazikar Uraz, ara verdiği kişisel sergisinin 3'üncüsünü açtı. Sergisine 'Sonsuz Aşk' adını veren sanatçı, evini atölyeye çevirdi.

Sanatçı Uraz, resim ve seramik sanatlarının en büyük aşkları olduğunu belirterek, "Resim yaparak, çamuru şekillendirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyorum. Her eser beni heyecanlandırıyor, çalışma şevkimi artırıyor. Gece uykudan uyanıyorum tuval başına geçiyorum, çamuru şekillendiriyorum. Hayata sanatla sımsıkı sarılarak tutundum. Her derde deva olan sanat, sanki kuvvetli bir ilaç gibi. Çocuk, genç ve yetişkin herkese sanatla uğraşmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Nazikar Uraz'ın 40 resim ve seramik çalışmalarından oluşan sergisi 15 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!