Müze giriş ücretlerinin zamlanmasına tepki: Anlamak mümkün değil

Güncelleme Tarihi:

Müze giriş ücretlerinin zamlanmasına tepki: Anlamak mümkün değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 13:08

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek, "Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, müze ve ören yerlerine girişlere zam yaptı. Yeni zamlar 4 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanacak. Zamlar yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değişiyor. Pamukkale Örenyeri’ne giriş fiyatı da 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Yapılan zamlara tepki gösteren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil.

Gittikçe kan kaybeden müze ve ören yerlerine ziyaretler daha da azalacaktır. Turizmciler olarak, yapılan zammı anlamakta zorlanıyoruz. Denizli halkı, Pamukkale örenyerine giriş fiyatı olan 25 TL’yi bile çok görürken, şimdi 35 TL oldu. Denizli halkı Pamukale’den daha da uzaklaşacak. Seyahat acentalarının paket turları fiyatları da artacak, tur satışlarını olumsuz etkileyecek. Sektörümüzün desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan bu zamlar geri alınmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

ÖREN YERİ VE MÜZELERİN ZAMLI BİLETLERİ

Yapılan düzenlemeye göre giriş ücreti en fazla Olympos ve Side Ören Yeri’nde arttı, giriş ücreti 5 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Türkiye’deki diğer örenyeri giriş ücretleri de şöyle oldu: "Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Myra ve Noel Baba Müzesi, Muğla Sedir Adası ve Efes Yamaçevleri, 15 TL’den 20 TL’ye, Aspendos, Perge, Troia ve Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 TL’den 25 TL’ye, Bodrum Su Altı Müzesi 25 TL’den 30 TL’ye, İstanbul Ayasofya Müzesi, Efes ve Topkapı Sarayı Müzesi 30 TL’den 40 TL’ye, Göreme ve Kaymaklı Yeraltı Şehri 20 TL’den 30 TL’ye, Hatay ve İstanbul Mozaik Müzesi 10 TL’den 15 TL’ye, Ihlara Manastır Vadisi ve Phaselis 10 TL’den 20 TL’ye, Kariye Müzesi 15 TL’den 30 TL’ye, Topkapı Harem Dairesi ile Sümela Müzesi 15 TL’den 25 TL’ye çıkarıldı."

'TARAFLARIN GÖRÜŞÜ ALINMADI'

Öte yandan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, müze ve ören yerleri giriş ücretlerinin günün koşullarına göre yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ayık, yazılı açıklamasında,  "4 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı giriş fiyatları caydırıcı bir etkiye sahip. Bu zamlar özellikle müze ve ören yerlerine yakın olan turizmcilerimizi zora sokacaktır. Zam kararı tarafların görüşü alınarak yapılmalıydı" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!