‘Müze 1.5 yıldır neden kapalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Müze 1.5 yıldır neden kapalı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 14:37

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AOÇ içinde yer alan müze ve sergi salonunun bir bölümünün 1.5 yıl önce çıkan yangınla zarar gördüğünü hatırlatarak, binanın hala açılmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Tarihi Şarap Fabrikası binasının restore edilerek Müze ve Sergi Salonu’nu haline getirildiğini belirten Gök, “Binanın müze kısmında çiftlikte kullanılan eski alet, makine ve donanım sergilenirken ve sergi salonu da her türlü sanatsal sergi faaliyetlerinde kullanılıyordu. Söz konusu binada 4 Kasım 2015 tarihinde şüpheli bir şekilde yangın çıktı. Büyükşehir’in yaptığı açıklamada çatının yandığı, müzede hasar bulunmadığı ifade edilmişti. Yangının üzerinden 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen müze ve sergi salonu kapalı tutulmaktadır” dedi. Gök, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:
“Müze ve sergi salonunun 1,5 yıldır kapalı tutulmasının nedeni nedir? Çıkan yangının nedeni belirlenmiş midir? Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman faaliyete açılacaktır? Müze ve Sergilenen eserler şimdi nerede ve nasıl korunmaktadır? Eserler kaç parçadır ve nelerden oluşmaktadır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!