Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Muz ve antepfıstıklı, vanilyalı bezeler

Tuzlu fıstıkla şekerini dengeleyeceğiniz vanilyalı bezeleri gövde kazanmaları için tereyağıyla lezzetlendirip muz ve acılı çikolata sosuyla servis edin.

Yapılışı

¬ Bezeler için yumurtaların beyazlarını ayırın ve iyi hacim alabilmeleri için oda sıcaklığına getirin. Fırınınızı 140 dereceye kurun. Tereyağını küçük bir sos tavasında eritin. Yumurta beyazlarını mikser kabına alıp bir fiske tuz ekleyin ve makinenizin çırpma aparatıyla yüksek hızda çırpmaya başlayın. Yaklaşık 2 dakika sonra sertleşen beyazlara, makine çalışır durumdayken pudra şekerini yavaş yavaş yedirin. Tüm şekeri bitirdiğinizde karışımı 1 dakika daha çırpın ve iyice koyulaşmış bir krema haline geldiğinde durdurun. Buna, içini kabuğundan bir bıçakla kazıdığınız taze vanilyayı (aktarlarda bulunur) ve tuzlu iç antepfıstıklarını ilave edin. Bunları spatulayla karıştırıp malzemeye yedirdikten sonra erimiş tereyağını ilave edin ve birkaç hamlede homojen bir kıvam elde edin. Karışımı bir tatlı kaşığıyla, üzerine silipat ya da yağlı kâğıt örtülmüş bir tepsiye ister küçük ister büyük lokmalık öbekler halinde dökün. Tepsiyi fırına alıp 20-25 dakika kadar pişirin. Bezeler gevrek bir hale gelince ters çevirip 6-7 dakika daha tutun ve dışarı alın. Hemen kullanmayacaksanız, oda sıcaklığına geldiklerinde hava almayan bir saklama kabına alın. Sos için çikolataları, içme suyu, tereyağı, krema ve toz biberle birlikte kısık ateşteki bir sos tavasında eritip kenara alın. Servis sırasında muzları dilimleyip bir bardağın içerisine bezelerle beraber yerleştirin. Aralarına ve en tepesine de çikolata sosundan gezdirip servis edin.

Muz ve antepfıstıklı, vanilyalı bezeler

 

 

 

 

 

X