Mutsuzsanız evliliğinizi sakın sürdürmeyin

22 yıllık eşimden boşandım. Eski eşimle yaşarken ortaya çıkan rahatsızlıklarım hemen hemen geçti, daha sağlıklı ve daha genç gözüktüğümü söylüyorlar.

Haberin Devamı

Stresten kurtuldum. Evliliklerinde mutsuz olanlara tavsiyem, çocuğunuz varsa bile bir an önce ayrılın; çünkü her geçen gün insanı içinden çıkılmaz acılara, bunalımlara itiyor.
Güzin Abla köşenizde bir boşanma hikâyesi okurken çok duygulandım. Çünkü benim de başımdan bir boşanma geçti. Eşimi inanılmaz derecede severken ondan kaçarak uzaklaştım...
Yıllarca ona sevgi veremedim. Evliliğimizin 18. yılında cilt kanseri oldu. Onu kaybetme korkusu bende ağır bir travma yarattı ve onu çok sevdiğimi anladım.
Her ne kadar geçmişte ailesiyle geçinemesem de, son 16 yılda ailesine kendi ailem gibi davrandım. Açıkça, kadın köylü oldum. Karımı her zaman aileme karşı korudum, kolladım, hatta onun için kız kardeşimi bile sildim.
Ben bunları yapmama rağmen, eski karım ailesini hep benden üstün tuttu, beni onların yanında aşağıladı.

Haberin Devamı

ARKAMDAN İŞ ÇEVİRDİ

Bu arada benden habersiz ağabeyiyle şirket kurmuş, daireler alıp satmış, her türlü ticari faaliyete girmiş. Şirket batarken babadan kalma servetini satıp zararı kapatmış.
Ağabeyi de öyle bir insan ki, konuşunca adam gibi adam dersin ama gerçekte annesinin, kız kardeşinin eteğinin altından çıkamayan bir korkak. Bu olay üzerine düşene vurulmaz dedim, ben de yardımcı olmak istedim ama adam Amerika’da, İtalya’da kayak keyfine devam edince sesimi yükselttim. Eşime “Oğlumuzun geleceği için ayırman gerekeni ağabeyine verdin” dedim. Cevabı şu oldu: “Ağabeyim benim her şeyim.” Ben de dayanamayıp sordum “Ya ben neyin oluyorum?” diye, sadece başını öne eğdi.
Anladım ki saygı bitmiş, yetmemiş üstüne sevgiyi de yok etmiş. Kaldı ki, ben sabah işe giderken hanımefendi, yataktan asla çıkmaz, ben eve gelince güler yüzle karşılamazdı, bana vakit ayırmayıp devamlı dizilerini izlerdi.
Ama en ağırı neydi biliyor musun? Ben ikinci çocuk istediğimde “Sen ikinci çocuk yapmaya değmez bir adamsın” dedi. Kulağım ara sıra ağır işittiği için, beni babama benzetiyordu, yaşlandığımda böyle olursam bana bakmayacağını söylüyordu.
Tüm bunlar üst üste gelince, kayınvalideme gidip kızına çekidüzen vermesini istedim. O da “Sen bizim servetimizin peşine düştün” dedi. Ablacığım, yitip gitmiş bir servetin peşine mi düşülür? Ayrıca ben onların kaybettiği paranın tamamını üç yılda kazanabiliyorum.
Anladım ki, bu tezgâh tamamen kayınvalide tarafından hazırlanmış. “Damatlara para yedirilmez, her zaman erkek evlat parayı götürür” dermiş. Miras tezkeresinde de hem karım hem de ağabeyi, annelerinin lehine mirastan çekilince “Ah ne kadar vefalı çocuklar” demiştim. Meğer bu miras kaçırma operasyonuymuş.

Haberin Devamı

ÇOCUK OLSA DA AYRILIN

Eşine körkütük âşıkken evinden kaçan ilk insan herhalde ben olmuşumdur. Ama eski eşimle yaşarken ortaya çıkan rahatsızlıklarım hemen hemen geçti, daha sağlıklı ve daha genç gözüktüğümü söylüyorlar. Stresten kurtuldum.
Mutsuz evlilik yapanlara tavsiyem; çocuğunuz da olsa bir an önce ayrılın.
Çünkü her geçen gün insanı içinden çıkılmaz acılara, bunalımlara itiyor.
-Rumuz: Umutsuz yaşanmaz

Yazarın Tüm Yazıları