Mutsuz şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Mutsuz şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Tekvando şampiyonu Mert Tuncer, ilgisizlikten ve destek görememekten şikayetçi.

TEKVANDO’da 1999 Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olan Mert Tuncer bireysel sporlara duyulan ilgisizlikten yakınıyor. EÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencisi olan Tuncer 1990 yılından beri Türkiye'yi çeşitli şampiyonalar ve olimpiyatlarda başarıyla temsil ediyor.

En çok madalyayı biz getiriyoruz

TÜRKİYE'de ve özellikle de İzmir'de bireysel spora olan ilginin ve desteğin olmadığını söyleyen Tuncer ‘‘İzmir bu konuda çok zayıf. Futbolun dışında hiç bir spor yokmuş gibi davranılıyor. Basketbol takımlarımızdan birinin Avrupa şampiyonu olması bile kimsenin dikkatini çekmiyor. Bireysel sporlarda durum daha da içler acısı. Sporcuların hiç bir güvencesi yok. Sakatlanır da spor hayatına devam edemezse o kişinin işi bitiyor'' dedi.

Kulüpler destek vermiyor

BİREYSEL sporlarda Türkiye'de rekabet ortamı olmadığını kaydeden Tuncer ‘‘Üç büyük kulübün güreş, halter ve tekvando takımları bulunmuyor. Halbuki Türkiye’ ye en çok ödül kazandıran branş bu üç daldır. EÜ bu konuda bizlere destek veriyor. Spor salonlarında çalışabiliyoruz. Ama devletin büyük bir yardımı yok. Zaten üç ayda bir spor bakanı değişiyor. Birine dertlerinizi anlatıyorsunuz, sonra bir bakmışsınız başkası gelmiş yerine'' dedi. Mine ECE

Devletin büyük bir yardımı yok. Üç ayda bir spor bakanı değişiyor. Birine dertlerinizi anlatıyorsunuz, sonra bir bakmışsınız başkası gelmiş yerine

EgeNet’ten internet kursu

TÜRKİYE’nin ilk intennet servis sağlayıcısı olan EgeNet, normal ve hızlandırılmış kursları ile internet öğrenmek isteyenlere her türlü bilgiyi sunuyor. Normal kurslar 5 hafta, hızlandırılmış kurslar 2 gün sürüyor. EgeNet kullanıcıları ve öğrenciler kurslardan indirimli olarak faydalanıyor.

EGENET'e üye olmak için öncelikle ‘‘başlangıç paketi'' alınması gerektiğini belirten EgeNet sorumlusu Turgut Kalfaoğlu ‘‘Saat bazında üye olan kullanıcılara bu süreyi bir yıl içinde bitirme imkanı veriyoruz. Bir yıl sınırsız internet için ödemeniz gereken ücret 170 dolar. Piyasadaki en düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz'' dedi. Gülşah ŞEN- Sermin KIRA

Patent almak artık daha kolay

TÜRK Patent Enstitüsü Bilgi ve Döküman Birimi (BDM) patent başvurusunda bulunanlara destek veriyor.

TÜRKİYE'de ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'nde oluşturulan bu birim ikinci olarak Ege Üniversitesi'nde kuruldu. BDM, sınai mülkiyet konusunda bilgi vermek, başvuru sahiplerine danışmanlık yapmak, doküman sağlamak, sınai mülkiyet ile ilgili bülten ve gazete incelemesi yapıp, CD ve internette patent bilgileri taraması yapmak gibi hizmetler sunuyor.

BDM sorumlusu Aylin Bağçeci, evrak temini ve ayrıntılı bilgilerin elde edilmesi için Ankara’ya gitmeye gerek kalmadığını belirterek ‘Patent başvurusunda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşların bu alandaki bilgi ve belge eksiğini kapatmada önemli bir rol üstleniyoruz’ dedi. Süleyman SAAT

Rekortmen sponsor arıyor

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin aracılığıyla Amerika'daki Arkansas Üniversitesi Spor Bölümü'nde burslu öğrenim görme şansını yakalayan Umut Toyer, hazırlık sınıfının ücretini karşılayamadığı için bu fırsatı değerlendiremiyor.

EGE Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Toyer, 1993'den itibaren yurt içinde ve dışında birçok şampiyonaya katıldı. Üniversiteler arasındaki yarışmalarda ilk üçe giren, iki kez Dünya Şampiyonluğu unvanını kazanan, yüksek atlama branşında 21 kez Türkiye rekoru kırıp 34 kez de milli olan Toyer'in bu başarıları, burslu eğitim şansını değerlendirmesine yetmiyor. ‘‘Amerika'da eğitim'' şansını kaçırmamak için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavlarına katılacak öğrencilere ders veren Toyer kendisine destek olacak bir sponsor arıyor. Ebru KAMANLIOĞLU

EMYO’ya özel sektör desteği

EGE Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine uzun zamandır yürüttüğü özel sektörle iş birliğine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin ilk Oto Karoseri Doğrultma Teknikerliği Bölümü, Akzo-Nobel AŞ’nin katkılarıyla kuruldu. Daha önce, Arçelik’in katkılarıyla Ev Greçleri Bölümü açılarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştu.

TÜM bu organizasyonların gerçekleştirilmesini sağlayan EMYO Müdür Yardımcısı ve sanayi koordinatörü Hasan Küzgil ‘‘Amacımız üniversiteye gelen MYO öğrencilerine yaşamlarını boyunca gerekli olacak teknik donanımı tam olarak verebilmektir. Buradan mezun olan öğrenciler de hiç iş sıkıntısı çekmiyor. Mezun olmadan zaten çalışıyorlar ’ dedi.

Özcan TİKİT

Kampüste bu hafta

İZMİR Devlet Korosu'nun vereceği TSM Konseri 30 Aralık Perşembe Günü (bugün) saat 20:30'da EÜ Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nunda izleycisiyle buluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!