"Mutluluklarını paylaşacağız"

Güncelleme Tarihi:

Mutluluklarını paylaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:28

MANİSA'da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sosyal Sorumluluk Topluluğu'nun üyeleri, 13 derslikli bir ilkokul binasını iç- dış boyayarak tertemiz yaptı. Ellerine spatula ve ruloyu alan kız öğrencilerin de aralarında bulunduğu üniversiteliler, becerileriyle ustaları aratmadı.

Haberin Devamı

CBÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğu'na üye öğrenciler, 'Sosyal insan iyi gelecek, sosyal toplum iyi dünya' sloganıyla hareket etti. Şehzadeler İlçesi'nin kırsalında yer alan 13 derslikli Karaoğlanlı İlköğretim Okulu'nun iç- dış boyanmasına karar veren üniversiteliler, öncesinde minik kardeşleriyle bir araya geldi. Üniversiteliler, ilkokul öğrencisi kardeşleriyle top oynayarak vakit geçirdi. Daha sonra üniversiteli grup, boyası kalkmış duvarları yanlarında getirdikleri spatula yardımıyla kazıdı. Kazdığı duvarlara ise alçı sürdü. Alçının da kurumasıyla çalışmalara başlayan gönüllü öğrenciler, boyası eskimiş duvarları yeniledi. Kız ve erkek öğrencilerin işbirliğiyle okul duvarları tertemiz oldu. Öğrenciler, boyama becerisiyle inşaat ustalarını aratmadı.

Haberin Devamı

İlkokulun Müdürü Oktay Arslan, mutlulukları yüzlerinden okunan mink öğrencileri gibi gönüllü üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Mutluluklarını paylaşacağız


AMAÇ BİLİNÇLİ BİREY YETİŞTİRMEK
CBÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Ersin Esen, "Bugün sadece burada okul boyamayacağız. Aynı zamanda okulun anaokulundaki oyuncak ihtiyacını, merdiven ve masa örtülerini de karşılayacağız. Bunun yanında kantindeki masa, sandalye ihtiyaçlarını da sponsorlarımız aracılığıyla tamamlayarak, burada öğrenim gören öğrenci kardeşlerimizin daha sosyal bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmelerine destek vermek istiyoruz. Bunların yanı sıra matematik sınıfı dediğimiz sınıflarda da matematik materyalleri getireceğiz. Sosyal sorumluluk topluluğu olarak, hepimiz gönüllü olarak buradayız ve gönüllü olarak faaliyet göstermekteyiz. Tek amacımız 'Sosyal insan iyi gelecek, sosyal toplum iyi dünya' sloganımız ile bilinçli bireylerin yetişmesinde bir nebzede olsa katkı sağlamak. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza, danışman hocalarımıza ve sponsorlarımız Manisa Büyükşehir Belediyesi, Waffle Dünyası ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı


'MUTLULUKLARINI PAYLAŞACAĞIZ'
CBÜ Sosyal Sorumluluk Projesi İnsan Kaynakları Koordinatörü Gizem Özdemir ise "Bugün buraya 40 kişilik bir ekiple geldik. Arkadaşlarımızla Karaoğlanlı İlköğretim Okulu'ndaki duvarlarını boyamaya geldik. Bunu yapmaktan gerçekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Sonunda bütün çocukların mutluluğunu paylaşacağız. Sosyal insan iyi gelecek bizim sloganımızdır. Bununla ilgili burada sosyal bilincimizi bu çocuklara ve arkadaşlarımıza ileteceğiz. Bugün onlarla birlikte eğleneceğiz. Onların mutluluklarını paylaşacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gönüllü öğrenciler, ilköğretim öğrencileriyle 'Sosyal insan iyi gelecek, sosyal toplum iyi dünya' sloganını hep bir ağızdan haykırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!