Mutluluk paylaştıkça çoğalır üzüntü paylaştıkça azalır

Sevgili Güzin Abla, ben size İzmir’den yazıyorum. 26 yaşındayım ve özel bir şirkette sekreter olarak çalışıyorum. Yazılarınızı da her zaman okuyorum. Cumartesi günkü köşenizde mutluluktan söz ettiniz, ama ben çok mutsuzum. Bunu annemle konuşup paylaşmak isterdim, ama onun üzüntüsü zaten kendine yeter. Anneannem kanser hastası ve bunlar onun son günleri; bunları anlatarak onu daha fazla üzmek istemiyorum. Peki ben nasıl mutlu olabilirim bu durumda?

Biriyle 1,5 aydır çıkıyordum. Çok güzel bir beraberliğimiz vardı ya da ben öyle düşünüyordum. Siz ilk görüşte aşka inanır mısınız bilmem ama benimki işte öyle bir şeydi...

Eski sevgilimin beni aldatması hayata küsmeme sebep olmuştu. Erkeklere olan güvenim ve sevgim bitmişti. Kendime gelmem tam 5 yılımı aldı. Bu yüzden yeni sevgilimden, benimle birlikteyken başkasıyla beraber olmayacağına dair söz vermesini istedim. O ise bir akşam telefonda "Sana verdiğim sözü tutamadım" dedi. Dünya başıma yıkıldı. Ama insana o kadar güven veren bir yüzü var ki şu an bile kendisine kızamıyorum. Sadece içim acıyor.

İki gündür ağlıyorum neden bunlar benim başıma geliyor diye. Annem üzülmesin diye "hastayım" deyip geçiştiriyorum sorularını... Erkenden yatağa girip bu olanları unutmak istiyorum, ama olmuyor. Acı çekiyorum. Bütün arkadaşlarım "Unutursun" diyorlar. Bense onu aramamak için telefonlardan uzak durmaya çalışıyorum.

Bir söz vardır; mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, üzüntüler paylaşıldıkça azalır. Ben bu söze inanıyordum. Onunla tanıştığımda bütün arkadaşlarıma anlattım, mutluluğumu paylaştım. Şimdi de üzüntümü paylaşmak istiyorum ama nedense üzüntüm bir nebze olsun azalmadı. Şu an bilgisayarın başında gözyaşı döküyorum. Belki ben bunları yaşarken o, geri döndüğü 1,5 yıllık sevgilisinin kollarındadır.


n RUMUZ: İLK GÖRÜŞTE AŞK

Canım kızım, elbette üst üste gelen hayal kırıklıkları, sevip de karşılık görememek, ihanete uğramak, senin gibi gencecik bir insanın tüm dünyasını alt üst eder, hayallerini yıkar, yaşam sevincini örseler... Ama ne olur şu düşünceyi benimse; mutluluk sadece bir erkeğin dudakları arasından çıkacak sözcüklerden ibaret değildir. Günümüzde sevgiye ve ilişkilere o kadar yüzeysel bakılıyor ki, sık sık bu tür hayal kırıklıkları yaşamak doğal hale geldi neredeyse...

Sana üzülme desem de yararı olmayacağını biliyorum, ama bu ilişkinin ve bu genç adamın çok zaman geçmeden gerçek yüzünün ortaya çıkmasına sevinmelisin. O ilk ilişkini 4-5 yılda ancak unutabilmişsin, ama bu 1.5 aylık bir ilişki. Unutman öncekine göre çok daha kolay olacaktır. Üzülme, elbette tüm erkekler onun gibi değil. Ayrıca hiç değilse sana dürüst davranmış.

Çekici bir kadınım ama karnım çok yağlı

Sevgili Güzin Hanım, yaşınızı bilmediğim için size abla demiyorum. Çünkü ben kendini genç hisseden, 60 yaşında bir anneanneyim. Benim sorunum kendimi çok genç hissetmeme rağmen karnımdaki ve bacaklarımdaki yağların beni olduğumdan çok daha yaşlı göstermesi. Bunlar olmasa, düzgün vücutlu, genç görünümlü hálá çekici olabilen bir kadınım.

Eşimle aynı yaştayız ve birbirimizi hálá çok seviyoruz. Ve cinsel hayatımızı da sürdürüyoruz. Ancak benim bu sorunum aklımı karıştırıyor, kendimi mutsuz hissetmeme neden oluyor. Bu yağların estetik ameliyatla alındığını biliyorum, ama bir yandan da ameliyattan korkuyorum. Benim yaşımda tehlikeli olabilir mi, ne dersiniz? Bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

n RUMUZ: YAĞLARIMI ALDIRMAM TEHLİKELİ Mİ?


Sevgili genç anneanne; hangi yaşta olursanız olun, bana abla diyebilirsiniz... Çünkü ben genç-yaşlı, herkesin ablasıyım. Çünkü bu bir simge ve annemden bana geçen bir sıfat...

Derdinize gelince, belirli bir yaştan sonra yağların emilip alınmasının ya da ameliyatla çıkarılmasının bazı sakıncaları olduğunu duymuştum. Bu yağların minik bir parçası bile damar içine kaçarsa, hayati tehlike yaratabiliyor. Özellikle de sizin gibi 60’larındaki bir hanımın damar sisteminde, yaşı gereği bazı sorunlar varsa... Hem kendi sağlık durumunuzu, hem de böyle bir ameliyatı kaldırıp kaldıramayacağınızı, önce bir iç hastalıkları uzmanına danışmalısınız. Daha sonra bir estetik cerraha başvurabilirsiniz.

Öğrendiğime göre, Ultrashape adındaki bir sistemle istenmeyen yağlardan kurtulmak mümkün. Tıpkı böbrek taşlarını kıran sistem gibi, odaklanmış ses dalgaları deri altı yağ dokudaki hücrelerin zarını parçalayarak, yağ dokuyu kırıyor ve vücudun emebileceği hale getiriyor. Ayda 3 uygulama ile 10 cm’e varan incelme elde edilebiliyor.

Sizin gibi yağların cerrahi yoldan alınması sakıncalı görülebilecek kişilerde bu uygulama çok uygun olabiliyor. Çünkü yapılan klinik çalışmalarda, işlem sonrası kan yağlarında yükselme ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma görülmemiş. Ayrıntılı bilgi için Dr. Ethem Mercan’a www.ethemmercan.com ve www.bolgeselzayiflama.com adrelerinden ulaşabilirsiniz.

Annem her şeyime engel oluyor

Benim sorunum aslında annem... Hayatımda her şey annem yüzünden karışıyor. Çünkü her şeyime engel oluyor; sevgilimle buluşmamı, dışarı çıkmamı istemiyor. Bu yüzden sevgilimle hep kavga ediyoruz. Biliyorum bütün amacı beni korumak, ama aşırıya kaçıyor.

Şu an sevgilimin beni sevdiğinden şüpheliyim ama beni aldatacağına da ölsem inanmam. Çünkü bizim çok büyük hayallerimiz var; benden ayrılamaz. Ona kendimden çok güveniyorum. Yine de sevgisini yeniden kazanmak için ne yapmalıyım?

RUMUZ: GİZEMLİ

Lisede okuyan bir genç kız olarak ne kadar kendine güvenirsen güven, erkeklerin asla aldatmayacağına inanan bir saf tarafın var kızım... Eğer bu genç, annen yüzünden kendisiyle buluşamıyorsun diye senden uzaklaşmışsa, bu gerçek bir sevgi olmamalı. Annen de belki bundan endişe ediyor ve ona güvenemiyordur; kim bilir...
Yazarın Tüm Yazıları