Mutluluğun reçetesi 'yaşlı evleri'

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğun reçetesi yaşlı evleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 12:26

Mutluluğun reçetesi 'yaşlı evleri'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret eden 'Alzheimer alanının Einsteinı' Prof. Dr. Terence Seedsman, aile hekimlerinin herhangi bir ilaç tedavisi gereksinimi bulunmayan yaşlılara 'Muratpaşa Belediyesi'nin yaşlı evlerine gidin' reçetesi yazması için çalışma yapılmasını önerdi.

Başkan Uysal, Avustralya Victoria Üniversitesi'nde gerontolojide egzersiz ve spor bilimleri alanında onursal profesör olarak çalışan alzheimer alanının Einsteinı Prof. Dr. Terence Seedsman ve eşi Mauren Seedsman'la biraraya geldi. Avustralya Yaşlılık Konseyi'nin yaşlılık politikası alanında başkanlığını yapan ve Türkiye nüfusunda görülen hızlı yaşlanma döngüsüne ilişkin çalışmalar sürdüren Prof. Dr. Seedsman, Muratpaşa Belediyesi'nin Fener ve Soğuksu mahallelerinde bulunan yaşlı evlerine yaptığı ziyarete ilişkin gözlemlerini Başkan Uysal'la paylaştı.

Prof. Dr. Seedsman, yaşlılıkta o günü güzel geçirmenin, mutlu olmanın depresyondan kurtulmak için çok önemli olduğunu belirterek, yaşlı evlerindeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin bu noktada oldukça önemli olduğunu söyledi. Ziyaret ettiği her iki yaşlı evinde de gördüklerinin son derece olumlu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Seedsman, “Bunu sağladığınız için sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin uzman gerontoloğu Çiğdem Kütükcü'nün eşlik ettiği Prof. Dr. Seedsman, ayrıca belediyenin ilçedeki aile hekimleriyle iletişime geçip, herhangi bir ilaç tedavisi gereksinimi bulunmayan yaşlılara 'Muratpaşa Belediyesi'nin yaşlı evlerine gidin' reçetesi yazmalarının sağlanması önerisinde bulundu.

Başkan Uysal, Muratpaşa'da temel amaçlarının yaşlı evlerini her mahalleye yaymak olduğunu söyledi. 3 yaşlı evleri bulunduğunu, kent merkezindeki 5 Şehitler Parkı'na yeni bir yaşlı evi kurulması için hazırlık yaptıklarını kaydeden Başkan Uysal, Prof. Dr. Seedsman'a Muratpaşa'ya yönelik ilgisinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!