Mutluluğun reçetesi: Kar dolu hafta sonu ve La La Land

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğun reçetesi: Kar dolu hafta sonu ve La La Land
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 12:08

Geçtiğimiz hafta sonunu uzun zamandır hissetmediğim kadar umut dolu hatta nerdeyse rüya gibi geçirdim. Her şey günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışının İstanbul’a tam da dedikleri gibi iş çıkışında yağmasıyla başladı.

Haberin Devamı

2009 senesinden beri bu yoğunlukta yağış almayan İstanbul’da nerdeyse Cuma’dan Pazar’a kadar durmadan kar yağdı. Bir Ankaralı olarak İstanbul’un kar heyecanını genelde anlamasam da, Cumartesi sabahı uyandığımda sokaktaki kar yoğunluğunu görünce yetkililerin neden bu kadar uyarı yaptığını anladım. Her yeri kaplayan bu bembeyaz havayı elbette müzik dolu karşılamak işi daha da güzelleştirdi. Böyle günler için yaptığım listeler müziği benim için daha da anlamlı bir hale getiriyor. Dışarda tipi halinde yağan karı izlerken Tori Amos, Placebo, Rufus Wainwright, Alanis Morissette gibi en sevdiklerimin fonda çalması, kendimi uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissettirdi. Sokakta kartopu oynayanların neşesi bana o kadar iyi geldi ki, bu ruh hali beni bütün gergin gündemlerimden kopardı, beyaz hayallerde dolandırdı. 

Haberin Devamı

Mutluluğun reçetesi: Kar dolu hafta sonu ve La La Land

Kar yağışı ve onun pozitif etkisi üzerimde gezine dursun, 30 Aralık’ta vizyona giren ‘La La Land’i izlemek de bu hafta sonuna nasip oldu. Evde dizi, film izleyip, bolca müzik dinledikten sonra, dışarı çıkıp kar dolu sokaklara adım attığımda kendimi ‘La La Land’in kollarında buldum. 

Film Amerika’da 16 Aralık’ta vizyona girdiğinden beri aldığı yıldızlı pekiyi eleştirileri bir yana, senarist ve yönetmeninin Whiplash’ten tanıdığımız Damien Chazelle olduğunu görünce haklı bir merakla ben de vizyon tarihini için gün sabırsızlanıyordum.

Mutluluğun reçetesi: Kar dolu hafta sonu ve La La Land

“La La Land” için internetin tozlu sayfalarını karıştırınca güzel detaylarla karşılaştım. Örneğin Ryan Gosling aslında Emma Watson ile filmin başrolleri paylaşacaklarmış. Emma Watson ‘Güzel ve Çirkin’ müzikalinin çekimleriyle tarihler uymadığı için bu filmde oynamayı reddederken, Ryan Gosling ise filmdeki ‘Çirkin’ rolünden vazgeçerek ‘La La Land’e gelmeyi tercih etmiş. Bir başka ilginç detay ise filmin diğer başrolü olan Emma Stone’un 15 yaşında okuldan ayrılıp Los Angeles’a gelerek oyunculuk kariyerine başlaması filmdeki ‘Mia’ karakteriyle büyük benzerlik içeriyor.  

Haberin Devamı

Senaryo görüşmesi öncesi Damien Chazelle Ryan Gosling’i ikna etmek için kendisine filmin şarkısı olan ‘City Of Stars’ı göndermiş. Ryan Gosling şarkıyı dinledikten sonra müzikalin ruhunu daha iyi anladığını belirtirken, Daniel’in heyecanını ve hayalgücünü şarkıdan sonra daha iyi farkettiğini belirtmiş. Sebastian karakterini canlandıran Gosling, sanılanın aksine dublör kullanmak yerine piyano sahnelerinde bizzat kendisi çalmış. Ryan Gosling bu denli profesyonel bir piyanist olmak için 3 ay boyunca günde 4 saat piyano çalıştığını söylerken, filmin bir diğer sürpriz oyuncusu olan şarkıcı John Legend, Gosling’in bu kadar kısa sürede profesyonel piyano çalabilmesini kıskandığını itiraf etmiş. La La Land’in sahne arkası detayları gibi Justin Hurwitz imzalı müzikleri de tek kelimeyle nefis! 

Haberin Devamı

Mutluluğun reçetesi: Kar dolu hafta sonu ve La La Land

‘La La Land’in 2 saatlik rüya dolu havasından çıktığımda kafamda onlarca güzellik uçuşurken, şimdiye kadar hayatımda yaptığım seçimleri düşündüğümü farkettim. Her ne kadar mühendislik okuyup, yüksek lisanslar yapıp iş hayatına adım atsam da, müziğe dokunan bir yolu hayatımdan hiç çıkartamadan bu hayal için nice sene beklediğimi bana ‘La La Land’ hatırlattı. Mia ve Sebastian’ın ‘La La Land’deki müzikal uyumu kadar hayallerinin peşinden gitmenin değerini film boyunca hissetmemek neredeyse imkânsız. 2017 için hayaller ve umutlar daha taze taze filizlenirken, kendinize bir iyilik yapın ‘La La Land’i mutlaka sinemada izleyin, size hissettirdiklerini ve müziklerini yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. 

Haberin Devamı

Anlatmakla bitmez nefis müzikal ‘La La Land’ geçtiğimiz Pazar gecesi 74. Golden Globe Ödülleri’nde; Ryan Gosling ile Komedi/Müzikal dalında En İyi Erkek oyuncu, Emma Stone yine aynı dalda En İyi Kadın Oyuncu, Damien Chazelle ile En İyi Senaryo Dalında, Justin Hurwitz ile En İyi Film Müziği ve bütün bunların üzerine En İyi Film dalında ödülleri topladı. Bu sene Oscar ödülleri kesinlikle çok heyecanlı olacak, Golden Globe bunun habercisi oldu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!