Mutluluğun kaynağına rüyalar aracılık etsin

Geçenlerde doktor bir arkadaşım ‘Depresyon tedavi edilebiliyor ama mutsuzluk zor’ dedi.

Aslında benim gibi yıllarını karakter analizlerine adamış biri için bu tanım çok bilindik bir tanıydı. Ama yavaş yavaş herkesin bu noktaya geliyor olması ‘Devamlı mutlulukların inşası’ için olanak tanıyacağından başka birisinden bu cümleyi duymak beni sevindirdi açıkçası.

Dikkat ettiniz mi? Mutluluklarımız her zaman daha önceden tanımlanmış mutluluk uyaranlarına bağlı. Akşam bir yerlere gidelim, hafta sonu bir şeyler yapalım, arabayı yenileyelim, bu maaşa çalışamam, bulunduğum pozisyonun üzerine çıkmalıyım, bu da doğru insan değilmiş. Gördünüz mü? Hepsi nicel.

Mutluluklarımız beklentilerimize odaklı, bu beklentilerin biri karşılanmadığında, mutsuzluk bayrağı ele geçiriyor. Oysa, mutluluğu ‘dıştan içe’ değil, ‘içten dışa’ bir process olarak algılayabilsek, bir dağ kulübesinde bir sarayda olduğumuzdan daha mutlu yaşayabiliriz.

Elde etmek ve elde tutmak için yaşamazsanız, elde edemediğiniz ya da elden kaçırdığınız için de üzülmezsiniz.

Gördüğünüz her rüya size sizinle ilgili yeni bilgiler verir, sizi asıl nelerin mutlu ettiğini bulmak için, içinizden gelen sese kulak verin. Dış dünyanın size öğrettiklerine boş verip, gözlerinizi kapatın, kendinizle tanışın ve gerçekle kucaklaşın.

Mutluluklarınız daimi, tüm güzel rüyalarınız gerçek olsun.

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

Rumuz: YARALI

Rüyamda üç aylık yeğenimi gördüm. Bir hastanenin önündeyiz. O birinin kucağında. Sonra birileri ateş ediyor. Yeğenim vuruluyor. Hemen arabaya bindiriyorlar. Nereye diyorum, evde tedavisi yapılabilir, diyorlar. Ben de geliyorum diyorum. Sonra bakıyorum ben vurulmuşum. Beni hemen hastaneye gönderip, kendileri eve gidiyorlar. Eve yeğenimle gidenleri de tanımıyorum. Sonra yarama bakıyorlar büyük bir kurşun yarası ama ne kan var, ne acı...

YORUM:
Rüyanız son dönemde yakın çevrenizden aldığınız darbeleri ve incinmiş ruhunuzu gösteriyor. Çevreniz size karşı davranışlarını düzeltmeye çalışsa da, aldığınız yaralar çok derinde ve görünmüyor olmalı.

n Rumuz: G.S

Rüyamda ablamın aniden öldüğü haberini alıyorum. ama ölüm sebebini bilmiyoruz. Babam, ablamın ölümüyle annemden hesap soruyor. Dün Ata’nın ölüm haberini aldım. Acaba ondan etkilenmiş olabilir miyim? Öyleyse o zaman neden ablamı ölü gördüm?

YORUM:
Gördüğünüz rüyanın televizyonda seyrettiğiniz görüntüler etkisi ile oluştuğu çok açık. Hepimizin bilinç altında sevdiğimiz kişileri kaybetme korkusu mevcuttur. Siz de ablanızı çok seviyor olmalısınız. İzlediğiniz görüntüler bu tür bir rüya görmenize neden olmuş. Size ve sevdiklerinize uzun ve mutlu bir hayat diliyorum.

n Rumuz: M.G

Yanımda irice bir yılan başkasını ısırıyor. Sıra bana gelecek gibi duruyor ama ben ondan olması gerektiği kadar korkmuyorum. Isırıkları kocamandı.

YORUM:
Rüyada görülen yılanın geleneksel, yıkıcı anlamının dışında, iyileştiren bir anlamı da olmasına rağmen, rüyanızın üzerine oturduğu duygu, korku olduğu için, size ve yakın çevrenize zarar veren ya da vermeye çalışan birisi olduğu; bu kişinin başkalarına uyguladığı kötü ve acımasız davranışı size de uygulayacağından emin olmanıza rağmen, sizin bundan zarar görmeyecek kuvvet ve güvene sahip olduğunuz sonucu çıkıyor.

RÜYA SEMBOLLERİ

KEK

O gece aç yatmadıysanız ya da rejim yapmıyorsanız, dünyevi zevklere aşırı düşkünlüğü ya da geçmişe ait tatlı anıları sembolize eder.

SKANDAL

Karmaşa ve karışıklık simgesidir. Ya da uzun zamandır saklanılan yanlış bir davranışın açığa çıkma korkusu olabilir.

RULET

Kumar merakınız yoksa, hayatta riskli hareketler yaptığınızı ve daha dikkatli olmanız gerektiğini simgeler.

ŞEBBOY

Alışılmadık birisinin varlığını sembolize eder.

TAÇ

Rüyada görülen taç görkemli bir hayat ya da başarı simgesidir.
Yazarın Tüm Yazıları