'Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri' projesi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri projesi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 16:12

'Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri' projesi törenle açıldı

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi'nin, Engelsiz Yaşam Derneği, Tekirdağ Anadolu Lisesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile hayata geçirilen 'Mutlu Kentin Gözleri Kitapları Sesleri' projesi kapsamında inşa edilen Görme Engelli Sesli Kütüphane'nin açılışı, Tekirdağ Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği verdiği proje, görme engellilere Braille alfabesi ve baston kullanma eğitimlerinin yanı sıra Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve dileyen gönüllülerin kitapları seslendirerek görme engellilerin kitap okumalarının sağlanmasını kapsıyor.

Tekirdağ Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan sesli kütüphane binası, düzenlenen törenle açılırken, törende ayrıca Braille Alfabesi ve Baston Kullanma eğitici eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Projeye katkı veren kişi ve kurumlara da teşekkür belgesi takdim edildi.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Konuşmalarla devam eden törende, proje ortakları adına kurum yetkilileri ve projenin uygulanmasında emek veren isimler konuşmalarını yaparak proje hakkında bilgiler verdiler. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şehir dışında olduğundan, Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır konuşma yaptı. Çakır, "Eskiden öğrenmenin yaşı yoktur denirdi. Artık öğrenmenin engeli yoktur dememiz ve öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor" dedi. Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

Törene Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri ile projeye katkı veren gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!