Mutlu Evliliğin Sırlarını Öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Mutlu Evliliğin Sırlarını Öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 14:23

KADINLARIN KİŞİSEL GELİŞİMİ İÇİN MAHALLE MERKEZLERİNDE ÜCRETSİZ SEMİNERLER DÜZENLEYEN KARŞIYAKA BELEDİYESİ, NİSAN AYINDA "EVLİLİKTE MUTLU OLMANIN SIRLARI" ETKİNLİKLERİYLE 400 KADINA ULAŞTI.

Kadınların kişisel gelişimi için mahalle merkezlerinde ücretsiz seminerler düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, Nisan ayında "Evlilikte Mutlu Olmanın Sırları" etkinlikleriyle 400 kadına ulaştı.
Karşıya ilçesinde, Alaybey, Yalı, Bostanlı ve İnönü mahalle merkezlerinde seminerler veren Yaşam Koçu Farkındalık Uzmanı Sevil Aktay, Karşıyakalı kadınlara mutlu evliliğin formülünü
İnteraktif olarak gerçekleşen ve büyük ilgi gören seminerlerde, önce bireylerin mutlu olmasının önemine dikkat çeken Sevil Aktay, "Eşinizden beklentiniz, sizi mutlu etmesi olmamalı. Kimse kimseyi mutlu etmek zorunda değldir. Tek yükümlülüğümüz, kendimizi mutlu etmektir. Bu da kendimizi tanımaktan geçer. Bireyler mutlu olursa, ‘mutlu evlilik’ dengesi de böylelikle sağlanmış olur" dedi.
Mutlu evliliğin bir diğer sırrının da ‘farkındalık’ olduğunu belirten Sevil Aktay, "Hayatımız boyunca, çocukluğumuzdan itibaren birtakım şeyler öğreniyoruz. Bunların hepsini kopyalıyoruz ve bir sözlük oluşturuyoruz kendimize. Bu sözlüğümüzde sevgi, mutluluk, evlilik, kadın, erkek gibi kavramların karşılığının ne olduğu çok önemli. Bunların hepsinin farkına varmamız gerekiyor. Kendimizin, kavramlarımızın farkında olmak, farkındalık; mutluluğun ve mutlu evliliğin sırlarından biridir. Neden evleniyoruz sorusuna doğru cevap vermek de çok önemli. Hangi nedenle evliliğe giriyosak aslında aynı nedenle evlilikten çıkmak istiyoruz. Mutlu bir yuva kurmak mı yoksa birinin bizi mutlu etmesi, yalnızlıktan kurtulmak için mi evleniyoruz, bu çok önemli. Bir süre sonra bu nedenler bizi rahatsız etmeye başlıyor ve aynı nedenle de boşanıyoruz. Doğru cevap, bir eşle hayatını sürdürmek olmalıdır" diye konuştu.
HER AY FARKLI SEMİNERLER
Karşıyaka Belediyesi tarafından mahalle merkezlerinde, her ay farklı bir konuda düzenlenen kişisel gelişim seminerleri kapsamında, Mayıs ayında da Avukat Özge Şahin kadınlarla buluşacak. “Neden Tüm Bunlar Benim Başıma Geliyor” başlıklı seminerler ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!