Mutlu çocuk, mutlu toplum projesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Mutlu çocuk, mutlu toplum projesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 11:55

Mutlu çocuk, mutlu toplum projesi imzalandı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Babaeski ilçesi Kaymakamlığı’nın himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Babaeski Belediyesi, İlçe Müdürlükleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklığı ile hazırlanan "Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum" adlı proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende imzalandı.

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Projenin içeriğinde öğrencilerimiz için spor alanında voleybol, futbol, masa tenisi ve satranç takımları oluşturmak, sanat faaliyetleri alanında da müzik korosu, ritim grubu oluşturmak, resim ve seramik dallarında öğrencilere eğitimler vermek, sinema günleri yapmak ve halk oyunları ekibi kurmak, kültürel geziler düzenlemek, eğitimde devamlılığı sağlamak amacıyla evi okula uzak olan öğrencilere ulaşım hizmeti sunmak, anasınıfında ve birinci sınıfta eğitim alan öğrencilere okul sütü ile birlikte kahvaltı vermek yer almaktadır. Öğrencilerimizin aileleri içinde anne baba okuma yazma eğitimi kursu, ergen eğitimi, madde bağımlılığı ile mücadele, ailelerin bilinç seviyesini arttırılması, aile planlaması hakkında seminerler düzenlenmesi yer almaktadır” dedi.

Kaymakam Keskin “Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum” projesinin haziran ayında son bulacağını belirterek şunları söyledi:
“Proje 157 kız, 159 erkek öğrenci olmak üzere toplam 316 öğrencimizi kapsamaktadır. Proje kapsamında spor alanında voleybol, futbol, masa tenisi ve satranç takımları oluşturulacak, sanat faaliyetleri alanında da müzik korosu ritim grubu oluşturularak, resim ve seramik dallarında öğrencilere eğitimler verilecek, sinema günleri yapılacak ve halk oyunları ekibi kurulacaktır. Kültürel geziler (Edirne, Çanakkale, İstanbul) düzenlenecek. Eğitimde devamlılığı sağlamak amacıyla evi okula uzak olan öğrencilerimize ise (Gazi Osman Paşa Mahallesi Küme evlerinde ikamet eden dezavantajlı gruptaki 16 öğrenci)ulaşım hizmeti sunulacaktır. Özellikle proje kapsamındaki okullarda ana sınıfında ve birinci sınıfta eğitim alan dezavantajlı gruptaki öğrencilerimize okul sütü ile birlikte kahvaltı verilecektir. Öğrencilere kendilerini geliştirmek ve korunmak adına eğitimler düzenlenecek ayrıca proje kapsamındaki okullarda görev yapan öğretmenlerimize sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Bu projede dezavantajlı gruptaki öğrencilerimizin aileleri de ihmal edilmemiş, yaklaşık 623 anne babaya okuma, yazma eğitimi kursu, ergen eğitimi, madde bağımlılığı ile mücadele, ailelerin bilinç seviyesini arttırmak, aile planlaması hakkında seminerler düzenlenerek anne ve babaların bilgilendirilmesi sağlanacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!