Mutlu çırakların karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Mutlu çırakların karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 11:29

SANAYİDE yetişmiş eleman açığını kapatmak için 6 yıl önce kapılarını açan Dirinler Meslek Okulu'nda eğitim gören çırak adayları, karne sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, Türkiye'nin teknolojiyi takip eden, bilgili, yeni fikirler üretebilen insanlara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türk sanayisinin nitelikli, yani usta meslek sahiplerine ihtiyacı var. Becerikli, çalışkan ve işine hakim insanlar için bu okulların sayısı artırılmalı" dedi.

Dirinler Mesleki Eğitim Şubesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (İAOSB) "Mesleki Eğitim Merkezleri"ne bağlı olarak 2011 yılında hizmete açıldı. Okuldan mezun olan 29 öğrenciden 13'ü Dirinler'de istihdam edilerek çalışma hayatına kalfa olarak başladı. 10 mezun ise vatani görevleri için askere giderken 6 mezun da başka başka sanayi kuruluşlarında işbaşı yaptı. Bu eğitim öğretim döneminde ise 14 öğrenci teşekkür belgesi, 9 öğrenci takdir belgesi ve bir öğrenci de onur belgesi ile ilk yarı yılı tamamlayıp karne sevinci yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı onayla kapılarını açan okulda, aday çırak olarak başlayan öğrenciler 3 yıllık bir eğitim-öğretim döneminden sonra kalfalık için sınava giriyor. Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, öğrencilerin mesleki derslerin yanı sıra Türkçe ve matematik dersleri de gördüğüne dikkat çekerek, "Burada eğitim alan arkadaşlarımız mesleklerini bir adım öteye taşıyor. Öğrendiklerini uygularken katma değer yaratıyor. Türk sanayisi büyütmenin, ileriye taşımanın ancak bir yolu var. O yol da kendisi bilgiyle donatmış, nitelik sahibi iş gücünden geçiyor. Biz üzerimize düşeni yaptık. Açtığımız eğitim şubesi bu yolda hızla ilerliyor. Bu şubelerin sayısı artmalı. Çünkü sanayi devrimi yapıldı. Artık makineler arası iletişimin söz konusu olduğu Endüstri 4.0 var. Böyle bir devrimde çağı yakalamak, üreten ihracat yapan bir sanayiye sahip olmak istiyorsak, bu okulların sayısı artırılmalı" dedi. Dirin, karne sevinci yaşayan çırak adaylarını tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!