Ege Haberleri

EGE

    Mutlu Cinliler

    Hürriyet Haber
    28.05.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 28.05.2000 - 00:01

    Yemekler formunuzu bozmuyor

    COCUKLUGUMUN en guzel anilarindan biri, annemin tombul bir arkadasinin bol bol pilav yiyerek diyet yapmasi, pilavin sismanlatacagini soyleyenlere ise ‘‘Siz hic sisman Cinli gordunuzmu’’ diyerek kendisini savunmasiydi. Gercekten, sisman Cinli sik gorulen bir sey degil, ama bunun nedeni pirincin sismanlatmamasi degil, Cin Mutfagi'nda kullanilan pisirme teknigi ve kullanilan malzemeler.

    TELEVIZYON reklamlarinin son gunlerdeki populer ikilisi kestaneci ile kokorecinin, tezgahlarini deniz kenarina cekmis, cubuklarla yemek yedigini her gordugumde canim Cin yemegi cekiyor. Sonunda istemenin yeterli olmadigina, harekete gecmek gerektigine karar verdim. Oglum ve ilk kez Cin yemegi yiyecegini soyleyen bir arkadasimla EGS Mavisehir'deki Happy Chinese Restoran’a gittik.

    HAPPY Chinese Restoran'in dekorasyonu cok sevimli. Duvarlarda Cin resimleri var. Tahta masalar, kirmizi rengin sagladigi sicaklik cok hos. Yemeginizi, isterseniz fast food tepsisinde, isterseniz masada porselen servislerle alabiliyorsunuz. Masaya oturduk, surekli gulumseyen Cinli garsonumuz monuyu getirdi. Secim yapmak cok zor, hepsinden tatmak istiyorum. Sonunda, Wan - Tun corbasi, filiz salatasi, Cin boregi, yumurtali tava pilav, aci sarimsak soslu dilimlenmis dana eti istedim. Oglum da, Cin boregi, cok lezzetli tava pilav, cevretilmis citir tavuk, yesil biberli dilimlenmis dana etinden olusan secimini yapti. Ilk kez Cin yemegi yiyecek arkadasim da kizarmis tavuk kanadi, tavuklu tava pilav, Cin salatasi secti. Bir sure bekledik, cunku Cin mutfaginda yemekler siparis alindiktan sonra pisiriliyor, onceden pisirip bekletmek yok.

    YEMEKLERIMIZ geldi. Corbam son yillarda yedigim en iyi Wan-Tun corbasiydi. Cin mantisi da denen Wan - tun, bizim mantilara gore hayli iri, ici de sebzeli. Cok hafif ve lezzetli. Filiz salatasini cok severim. Marketten alip ben de yapiyorum, ama bunu yedikten sonra benimkinin pek kotu oldugunu anliyorum. Pilavim ve etimin tadina doyamiyorum. Cinlilerin buyuk bir ustalikla kullandigi cubuklari kullanmayi ogrenmek zaman aliyor. Arkadasim hic denemiyor bile. Oglum ise harikalar yaratiyor, cubuk kullanmaktaki huneri, Cinli garsonumuzu sasirtiyor.

    CINLI ascilar yemekleri ozel bir kap icinde yuksek ateste ve cok az yag kullanarak pisiriyor. Ozel soslar ilave edilen etler yumusak ve lezzetli oluyor, sebzeler de gevrek kaliyor. Cinliler de bu yemekleri Cinli cubuklarini kullanarak, pilav dahil, kucuk kucuk lokmalar halinde yiyor. Bu pisirme ve yeme sekli formlarini korumasina yardim ediyor.

    ARKADASIM, yemekleri umdugundan guzel buluyor, sirf tatmak icin bir de karidesli tava makarna soyluyor. Oglum, cerez gibi yedigi Cin boreginden bir porsiyon daha istiyor. Yemek uzerine ictigimiz birer fincan Jasmin Tea, agiz tadimizi tamamliyor.

    YASEMIN cayi, bence Cin mutfaginin mucizelerinden biri. Ne yemis olursaniz olun, bu cay mide siskinligini, hazimsizligi onluyor. Happy Chinese Restoran'dan, midemiz hicbir sey yememis kadar rahat, ama tok ve agzimizin tadi yerinde olarak ayrildik ve iceceklerimizle birlikte yaklasik 25 milyon lira odedik.

    BU arada Happy Chinese’in evlere servis de yaptigini ogrendik ve evimiz cok yakin oldugu icin mutlu olduk.

    TELEFON: 324 42 42

    324 42 52

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı