Mutlaka okuyun

Güncelleme Tarihi:

Mutlaka okuyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 21:30

Aydın Doğan Vakfı’nın ‘Başarı Bizi İstanbul’a Götürüyor’ projesi kapsamında İstanbul’a gelen 39 başarılı kız öğrenciye Sema Doğan şu mesajı verdi: “Çok iyi bir tahsil yapacak, ayaklarınızı yere sağlam basacaksınız.”

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası kapsamında yapılan 32 kız yurdunun 12’sinden en başarılı 39 kız öğrenci ve onlara eşlik eden 12 öğretmen bir haftalık gezi için İstanbul’a geldi. Erzurum, Tekirdağ, Muş, Van, Gümüşhane, Konya, Kahramanmaraş ve Ağrı’daki yurtlardan gelen öğrenciler ‘Başarı Bizi İstanbul’a Götürüyor’ projesi kapsamında bir hafta İstanbul’u gezecek.

‘HEPİNİZİ KUTLUYORUM’
İstanbul’a gelen öğrencilerin bir araya geldiği Doğan Holding’de düzenlenen toplantıda konuşan vakfın kurucusu ve onursal başkanı Aydın Doğan, şunları söyledi: “Sizi gördüm çok sevindim, çok keyif aldım. Benim ailemde erkek, yalnız benim. Dört kızım var. İnşallah memleketimizin güzel mevkilerine gelirsiniz. Türkiye’nin yönetiminde, siyasette, sanatta, bilgide güzel şeyler yaparsınız. Hepinizi kutluyorum”.

Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan da dört kızına verdiği nasihati anlatarak kız öğrencilere şöyle seslendi: “Çocuklarımı büyütürken, ‘Babanız varlıklı diye sakın okumazlık yapmayacaksınız. Çok iyi bir tahsil yapacak, ayaklarınızı yere sağlam basacak, kendinizi güvende hissedeceksiniz’ derdim. Dört kızım da fevkalade tahsil yaptılar. Onlarla çok iftihar ediyorum. Eminim sizin anneleriniz de sizlerle iftihar edecek.”

Mutlaka okuyun

Sema Doğan

'KİMSE SİZİ YILDIRMASIN’
Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner ise şunları söyledi: “Biz ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğini başlattığımızda hedefimiz okula gidemeyen kız çocuğunun kalmamasıydı. Bu hedefe çok yaklaşıldı. Şimdi daha büyük hedeflerimiz var. İsteğimiz her birinizin erkeklerle eşit hissetmeniz. Hayallerinizi eşit hissetmeniz. Meslek sahibi olmak, özgüveniniz ve ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz, yetiştireceğiniz çocuklar için de çok önemli. O yüzden lütfen diplomalarınızı alın. Kimsenin sizi yıldırmasına izin vermeyin.”

ÜNİVERSİTE GEZECEKLER
Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da yaptığı konuşmada “Lise 2’nci sınıfta en iyi karneleri getiren her yurttan 3’er öğrenci bu hafta İstanbul’u, üniversiteleri gezecek. Ondan sonra çok başarılı olup inşallah üniversite sınavını kazanıp üniversiteye gidecekler. Biz de onlarla gurur duyacağız” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrenciler hediyelerini Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding CEO’su Soner Gedik, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy’un elinden aldı.

2009 YILINDA BAŞLAMIŞTI
Aydın Doğan Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği kız yurtlarında kalan en başarılı öğrenciler, 2009 yılından beri İstanbul’da misafir edilerek ödüllendiriliyor. Bu yılki törende de öğrenciler Aydın Doğan, Sema Doğan ve Hanzade Doğan Boyner’in konuğu oldular.

BAKMADAN GEÇME!