Mutlak kulak

"Mutlak Kulak" yeni bir oluşum.

Haberin Devamı

“Mutlak Kulak”,  benim müzikle olan tutkumun tanımı olmasının dışında,  duyulan bir notayı bir referans almadan, başka bir notayla karşılaştırmadan tanıyabilme yeteneği anlamına geliyor.
Bu köşede hem en güncel müzik haberlerini alacak, hem de piyasaya çıkan özgün albümler ve onların  gizli kalmış hikayelerini öğreneceksiniz.
Asıl niyet popüler kültürün gölgesinde kalmış yeni, alternatif müziklere ses verip, paylaşmak.
Kulaklarınızı dört açın, mutlak müzik bundan sonra artık sizlerle...

YILDIZLAR- OSCARLAR :

BİRSEN TEZER - İKİ CİHAN  (ALBUM FOTOSU)

Birsen Tezer'in ikinci albümü "İki Cihan" , Ada Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. 10 yıl süren Bodrum serüveninden sonra müzikal birikimini, hücum kayıtla ölümsüzleştirdiği ilk albümü “Cihan” dan sonra şimdi yeni albümüyle sevenlerini mest etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İlk albümü “Cihan” da enstrüman olarak kullanılan perküsyon bu albümde yerini davula bırakmış vaziyette. Sınırlarını zorlayarak, duygularını en tepede yazıya/müziğe döken Tezer ve arkadaşları, daha da profesyonel bir albümle müzik raflarını şenlendiriyor.

İlk albüm için klip çalışması yapmayan Birsen Tezer, sosyal medyanın ve dinleyicilerinin konserlerde çektikleri ile bu konuda zaten kendisine yeteri kadar destek verdiğini söylemiş. Anlaşılan o ki, artık ısrarlara kendisi de dayanamıyor, yeni albümü için bir klip çalışmasının ufukta olduğunu verdiği röportajda belirtmiş.

Albümün künyesine baktığımızda Birsen Tezer’in  "İkinci Cihan"da beş şarkının söz ve müziğinde kendi imzası var. 9 şarkılık albüme, ilhan Şeşen-Zafer Cımbıl-Sami Batok ve Bülent Ortaçgil gibi söz yazarlarının yanı sıra gitarlarda Akın Eldes destek vermiş.

3. albümünün Türk Müziği temalı bir albüm olacağının bilgisini şimdiden veren Birsen Tezer, sırf bu niyetle bu albümde kanun çalmadığını, bu detayı bir sonraki albüme sakladığını belirtmiş.

Yıldızlar:

* Delikanlı
*Kusura Bakma
* Şarkıcının Şarkısı
* Boşver

Oscar'ımı Verdim Gitti:

* Kendi Kendime

FOALS - HOLY FIRE (ALBUM FOTOSU)

Grubun 3. albümü Holy Fire, 11 Şubat itibariyle piyasada. Kasım ayından beri albüm ile ilgili haberler, ilk single "Inhaler"ın radyolarda dönmeye başlamasıyla alevlenmişti. "Inhaler" için şarkının canlı bir organizma yapısı olduğu kanısında olan grup üyeleri, şarkının temellerini turnedeyken "Miami"yi çalarken atmışlar. Holy Fire'dan ilk klip "Inhaler"a gelirken  "My Number" ikinci single ve klip çalışması olarak albümü listelerde tavana fırlatmış vaziyette.
Foals yeni albümlerinin çıkışından sonra iki hafta boyunca İngiltere’de küçük barlarda şarkıları çalarak ısınma turlarını tamamlamışlar. En sevdikleri performansların küçük bar performans alanları olduğunu söyleyen grup üyeleri, bu sene diğer yıllardan farklı olarak çıkacakları turnede büyük mekanlarda-festivallerde çalacakları için de ayrıca çok heyecanlılar.
Grubun vokali Yannis, şarkıların çoğunu daha çok seyahat ederken yazdığını belirtirken, artık Foals'un kazanmış olduğu haklı müzikal güveni, risk alarak bu albümle daha da iddialı bir ses getirmek istediklerini belirtmiş. "Holy Fire"da yer alan 11 şarkının her birinin başka bir renk olduğunu belirten grup üyeleri, genelde insanların herhangi bir konuda bildiğinin aksine cevaplar-tutumlar ortaya koymaktan çok büyük zevk aldıklarını belirtmişler. Aslında bu aykırı olma halinin, grubun ana fikri olduğu da söylenebilir.
Genel anlamda bu albümün hazırlık aşamasında özellikle bir grup ya da şarkıcıyı dinlemediklerini, ama tür olarak Gospel ve Folk türlerinde müziklerle kafalarını dağıttıklarını söyleyen Foals,  konserleri öncesinde kuliste kendi kendilerine deliler gibi dans edip öyle sahneye çıktıklarını belirtmişler. Verdikleri röportajlarda ısrarla "peki size ne ilham oldu" sorusuna karşın, "içtiğimiz sigara ve sahiplendiğimiz yeni kedimiz" demişler.
Holy Fire, Foals'un bir önceki Total Life Forever albümünlerinde yakaladıkları funky tarzının meyvelerini, bu albümde daha da olgunlaştırıp gönül rahatlığıyla sevenlerine sunuyor. Bu sene olur da İstanbul’da da küçük bir performans verirlerse hiç şaşırmayalım.

Yıldızlar :

Haberin Devamı

* Inhaler
* Bad Habit
* Out Of Woods

Oscar'ımı Verdim Gitti:

* My Number
* Moon

SAHNEDEN KULİSE:

• TNK  @Babylon-İstanbul ,26.02.2013

Pasaj Müzik’ten çıkacak olan 12 şarkı ve bir hidden track’ten oluşan yeni albümleri  “Melankoli”nin lansman konseri için TNK Babylon-İstanbul sahnesinde olacak.

•  Chaps – Elysees @İş Sanat Kültür Merkezi , 20.02.2013

İş Sanat Moldovya’nın yükselen yıldızı Patricia Kopatchinskaja’yı 2010 yılında BBC Müzik Dergisi Ödülü’ne layık görülen Beethoven Keman Konçertosu yorumuyla sahnesinde ağırlıyor.
• Dephic-Club Bangkok @ Salon IKSV , 22.02.2013

Elektronik/Indie İngiliz grubu Dephic, Ocak 2013’de yayınladıkları yeni albümleri “Collections”in turne programında Salon’da performans sergileyecekler.

Haberin Devamı

Doğu Orcan,Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı’dan oluşan Club Bangkok nerdeyse artık bir şehir efsanesi olma yolunda. Verdikleri partilerle dillere destan olan üçlü harika bir dans gecesi için şehri Salon’a davet ediyor.
• Aslı Gökyokuş @ Beyoğlu Hayal Kahvesi , 22.02.2013

Güçlü rock vokallerden Aslı, üç albüm ve bir maxi single çalışmasından sonra, geçtiğimiz aylarda yeni yayınladığı cover single çalışması “ Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” ile yeniden sahnede.

• Mehmet Erdem @Jolly Joker  , 23.02.2013

“Hakim Bey” yorumu ile ismini duyuran Erdem, “Herkes Aynı Hayatta” albümündeki şarkılarının yanı sıra birçok cover şarkıdan oluşan repertuarıyla Jolly Joker sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

• Birsen Tezer @Çevre Tiyatrosu, 27.02.2013

İkinci solo albümü “İki Cihan” ile henüz müzik raflarını kasıp kavururken, yeni albümünün performanslarıyla sevenlerini etkilemeye devam ediyor.

KARIŞIK KASET:

Bu hafta içimde/kafamda hep bu şarkılar çaldı. Sizin şarkılarınız neler, listelerinizi benimle paylaşın, kasetleri birlikte karıştıralım.

1) Rihanna feat Mikky Ekko - Stay
2) Pink feat Nate Ruess - Just Give Me A Reason
3) Paramore- Now
4) Mabel Matiz- Aldanıyor
5) Birsen Tezer- Boşver
6) Mor Ve Ötesi- Güneşi Beklerken
7) Haim - Falling
8) Dido - No Freedom
9) Foals - My Number
10) Mika- Stardust
11) Bruno Mars - When I Was Your Man
12) Ellie Goulding - Explosions

 

Yazarın Tüm Yazıları