Müthiş bücür

Güncelleme Tarihi:

Müthiş bücür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 00:00

Gürcistan karşısında 4 rakibe, 1 de kendi kalesine gol attı, dikkatleri çekti. 86 maçta attığı 226 gol ile kırılması güç bir rekora imza atan 16 yaşındaki 1.92 m’lik Batuhan, geleceğin en büyük yıldız adayı.

O, bir gol kralı, o bir rekortmen... Ona ikinci Hakan Şükür diyorlar. Karadeniz Oyunları’nda Genç Milli Takım’ın golcü santrforu Beşiktaşlı Batuhan Karadeniz, 86 maçta attığı 226 gol ile kırılması güç bir rekora uzandı. 9 yıldır Beşiktaş’ın alt yapısında oynuyor ama milli maçlardan siyah beyazlı formayı giymeye pek zamanı kalmıyor. Batuhan’ın, 37 milli maçta 32 golü bulunuyor. Batuhan Karadeniz, Karadeniz Oyunları’nda Gürcistan ile oynanan açılış maçında 5 golün sahibi oldu. Dördünü Gürcü kalesine, birini bizim kaleye attı. Gol krallığında ilk maçta zirveyi kaptı.

Rakiplerini eziyor

Batuhan’ın
nasıl bir futbolcu olduğunu Milli Takım Antrenörü Şenol Ustaömeroğlu şöyle anlattı:

"Batuhan, Hakan Şükür’den sonra Türk futbolunun en büyük santrfor adayıdır. Henüz yaşı 16. Kulübü Beşiktaş’ın bu çocuk üzerinde gelişiminde, büyümesinde çok büyük rol oynayacağını ümit ediyorum. Biz milli takım kamplarında bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz.

Eğer bozulmaz, sadece futbolu düşünürse Türk futbolunun yıldızı olur. Çok iyi bir golcü. Kafa topları yanı sıra çok iyi bir teknik kapasiteye sahip. Bulunduğu yaş itibariyle fizik üstünlüğü ile rakiplerini eziyor. Ancak fazla şımartmaya gelmiyor. Haddinden fazla kendine güveni var. Nobre’den daha iyi oynuyorum diyebilecek kadar. Çok bencil. Takımın neşe kaynağı ama bazen sululaşıyor. Fırçayı yiyince oturuyor. İyi çalışırsa Hakan Şükür’den sonra Türkiye’nin en iyi santrforu olur."

Allah gol için yaratmış

Şimdi söz Batuhan’da...

á Milli Takım antrenörlerin seni G.Saray’ın efsane yıldızı Hakan Şükür’e benzetiyor. Ne diyeceksin?

"Hakan abim kızmasın ama ondan iyi olacağım."

á Futbolcu kimliği ile Batuhan nasıl bir oyuncu?

"Fazlaca agresifim. Ama kart görecek kadar değil. Oyuna kendimi kaptırdım mı hiçbir şey düşünmüyorum. Tek düşüncem gol atmak. Abi, Allah beni sanki gol atmak için yaratmış. 7 metrelik kaleyi gördüm mü patlatıyorum. Gürcü maçında dört gol attım. Hocam (geriye gel arkadaşlarına yardımcı ol) diye bağırdı. Gitmez olaydım. Ceza sahası içinde ters bir vuruş yaptım topu kalemize attım. Hiç yakışmadı ama kaza oldu."

á Saha dışında nasıl bir Batuhan’sın?

"Çok gevezeyim... Bir kere Karadeniz çocuğuyum. Espriyi severim. Hep hareket halindeyim. Bir dakika yerimde durmam. Oturmayı sevmem. Bu röportaj için beni en çok sen oturttun sandalyeye abi. Çok güler yüzlüyümdür. Sahada ne kadar agresifsem sokakta o kadar uysalımdır."

Hakan’dan sonraki yıldız

Şenol Ustaömeroğlu (Antrenör): Batuhan, Hakan Şükür’
den sonra Türk futbolunun en büyük santrfor adayıdır. Henüz yaşı 16. Kulübü Beşiktaş’ın bu çocuk üzerinde gelişiminde, büyümesinde çok büyük rol oynayacağını ümit ediyorum.

Babamdan çok korkarım

"Ben babamdan çok korkarım. Bana elini kaldırmaz ama bakışı yeter. Yıllar önce bir boyacı dayağı yemiştim. Ondan beri her şey güzel gidiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!