Mutfak Günleri 20 kiloluk tuna balığı ile başladı

Can MUMAY/HATAY
03.09.2014 - 11:53 | Son Güncelleme:

Hatay'da düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri'nin açılışına dev tuna balığı ziyafetiyle başlandı.

20 kiloluk büyük tuna balığı karidesle pisirilerek ziyaretçilere sunuldu. Balığı pişiren Türk aşçı Mert Duran yapımı zahmetli olan bu balığın tadının oldukça lezzetli olduğunu belirterek, "Pişme süresi yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Akdeniz Mutfak Günlerine böyle güzel ve özel bir lezzetle başlamak keyif verici" dedi.

Mutfak Günleri 20 kiloluk tuna balığı ile başladı

17 ÜLKE KATILIYOR

Akdeniz Mutfak Günleri'nın açılış toplantısında konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise 17 ülkenin organizasyonda bulunacağını ifade ederek, "Başbakanlık tanıtma fonu da dahil olmak üzere bu organizasyonun gerçekleştirilmesine katkıda bulunan insanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Mutfak Günleri 20 kiloluk tuna balığı ile başladı

Akdeniz Mutfak Günleri'nde İtalya, İspanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere Kuzey Afrika'dan da Tunus ve Fas'ın temsilcileri bulunuyor.



EN ÇOK OKUNANLAR

    Sayfa Başı