Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Güncelleme Tarihi:

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 11:47

Ev alırken ya da yeni bir eve taşınırken iç mimarisine, alan genişliğine, temel malzemelerinin kalitesine ilk baktığımız yaşam alanlarının mutfaklar olmasının elbette pek çok sebebi var. Mutfaklar modern çağın vazgeçilmez ve en işlevsel yaşam alanlarından biridir. Yalnızca yemek pişirmek ve hazırlamak için değil, aynı zamanda sosyalleşmek için de gerekli olan, günün neredeyse her saatinde hareketli bir şekilde kullanılan yegane yaşam alanıdır mutfaklar.

Haberin Devamı

Mutfaklar belki de evimizin içinde en fazla vakit geçirdiğimiz alanlardan birisi. Sevdiğimiz alanların gözümüze hoş görünmesini hangimiz istemeyiz? Şanslıyız ki, mutfak dekorasyonlarında her geçen gün yeni biçim ve tarzlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla mutfaklar da her geçen gün daha fonksiyonel ve şık bir görünüme kavuşuyor. Peki mutfak dekorasyonunda yeni trendler nasıl? İşte bu yazımızda son moda mutfak uygulamalarına yer veriyoruz.

İKİ RENKLİ DOLAP UYGULAMALARI 

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: Ceramika Paradyz

Mutfaklarda özellikle son yıllarda gittikçe yaygınlaşan trendlerden biri de üst mutfak dolapları ile alt mutfak dolaplarının farklı renklerde uygulanması. Eskiden mutfak dolapları bir bütün olarak aynı renk seçilirdi ve bütünlüğe önem verilirdi. Ama bu yeni uygulama sayesinde mutfakta estetik bir hareketlilik yaratılıyor ve ayrıca koyu ve açık renkleri yarattığı kontrast sayesinde mutfak olduğundan daha geniş ve daha derin bir görünüme kavuşuyor.

 RUSTİK DOKU 

Haberin Devamı

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: Studio di Architettura Design Seregno

Şehir hayatı yoğunlaştıkça doğal dokuya duyulan özlem de giderek artıyor pek tabii ki. Bu yüzden de modern ev dekorasyonlarında natürel bir görünüm yaratan, doğal malzemenin yoğun olarak kullanıldığı rustik tasarımlar her geçen gün biraz daha fazla kullanılmaya başlandı. Mutfaklar da bundan nasibini alıyor elbette. Eskiden modern mutfak dekorasyonlarında doğal malzemelere ve özellikle de ıslak zeminlerde sıkıntı yaratmasından ötürü ahşap kullanımına pek rastlanmazken, artık son teknolojiyle üretilen neme ve suya dayanıklı doğal ahşaplar sayesinde mutfaklarda da rustik dokunuşlar bir hayli moda olmuş durumda.

NEON RENKLER

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: Pyram

Haberin Devamı

Giyimde, gündelik aksesuarlarımızda ve hatta makyajda son yılların en dikkat çekici tarzlarından birini oluşturan neon renk kullanımı mutfak dekorasyonlarında da modern ve canlı bir estetik yaratmaya devam ediyor. Dikkat çekici, hareketli, neşeli ve cıvıl cıvıl bir mutfağınız olsun istiyorsanız neon tonlarla mutfağınızı renklendirebilirsiniz. Ancak tıpkı giyimdeki gibi, neon renkler çok dikkat çekici ve göz alıcı olduğundan dekorasyonda kullanırken de abartmamak ve aşırıya kaçmamak gerekir. Neon renkli ufak dokunuşlar mutfağınızda benzersiz bir etki yaratacaktır.

 TEZGAH MASALAR VE BAR TİPİ SANDALYELER 

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: Paletto's Furnature

Haberin Devamı

Açık mutfaklar son dönemin modern evlerinin en yaygın iç mimari tarzlarından biri. Hem salonun hem de mutfağın çok daha geniş ve ferah olmasını ve birbirleriyle şık bir ilişki içinde olmasını sağlayan açık mutfak uygulamalarında, son yıllarda en çok kullanılan yemek gruplarını tezgah tipi yüksek masalar ve bar tipi sandalye ya da tabureler oluşturuyor. Hem şık, hem pratik, hem de çağa uygun bir tarz…

MUTFAK ADALARI

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: Asortie Mobilya Dekorasyon AŞ

Mutfaklardaki çalışma alanlarını inanılmaz boyutlarda genişleten ve çok daha ergonomik ve kullanışlı hale getiren tasarım mucizelerinden biri de elbette mutfak adaları. Mutfak adaları yalnızca mutfağınıza eşsiz ve sofistike bir modernlik katmıyor, aynı zamanda hem çalışma tezgahını, hem ocak ya da lavabo alanını, hem de yemek masasını bünyesinde barındırarak müthiş bir işlevsellik ve yer tasarrufu da sağlıyor.

Haberin Devamı

TENCERE TAVA ASKILIKLARI 

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler

Kaynak: A4estudio

Tüm kap kacağın dolaplara saklandığı devir sona erdi, artık ortaya dökme zamanı! Her şeyin pürüzsüz bir düzen içinde olmasının tek yolu dolapların içine saklamak değil! Küçülen mutfaklarda saklama alanlarının da daralmasıyla ortaya çıkan ve ihtiyaçtan doğduğu halde çağdaş görünümüyle gönüllere taht kuran bir diğer tasarım fikri de tencere ve tava askılıkları.

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!