Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 12:05

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu sona erdi

Haberin Devamı

MERSİN’in Mut İlçesi’nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu sona erdi. 2 gün süren sempozyumda zeytin ve zeytinyağı masaya yatırıldı. 
Sempozyumun ikinci gününde Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Programı Öğretim Üyesi Mücahit Kıvrak zeytin yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verirken Zeytin Dostu Derneği Tadım Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Birsen Pehlivan da katılımcılara zeytinyağı tadım eğitimi verdi.

Açılışta konuşan Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz, ziraat odası olarak ilçedeki zeytin üreticilerinin sorunlarını yerinde inceleyip çözüm bulmak için çalışma yürüteceklerini belirterek, ''İlçemizde zeytin ve zeytinyağından en iyi verimin alınması amacıyla önümüzdeki günlerde uzmanlarımızla üreticilerimiz bir araya getireceğiz'' dedi. Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı üretiminde yapılan hataları anlatan Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Programı Öğretim Üyesi Mücahit Kıvrak, ''Aslında kötü zeytinyağı yoktur. Yapılan yanlışlıklar sonrasında kötü üretilen zeytinyağı vardır. Eğer üreticilerimizden sıkım yapılan fabrikaya kadar doğru tekniklerle bu iş yapılırsa bütün zeytinyağları dünya piyasasıyla rekabet edebilir konuma gelir” diye konuştu. 
Zeytin Dostu Derneği Tadım Uzmanı Birsen Pehlivan ise iyi bir sızma zeytinyağının sadece asit oranıyla ölçülmediğini, tadımında önemli rol oynadığını kaydederek, ''Tüketicilerin aldatılmasını önlemek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını biliyoruz. Tadım eğitimleri, tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlamak, üreticinin kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konuları anlatacağız'' dedi.
Katılımcılara yağ çeşitlerinin koklayarak ve tadarak iyi bir zeytinyağının nasıl kokması gerektiği öğretilirken, sempozyum uygulama çalışmalarının ardından sona erdi.



MS (OA ) (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!