Mut hal sezonu törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mut hal sezonu törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 16:55

Mut hal sezonu törenle açıldı

Haberin Devamı

MERSİN’in Mut İlçesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nin sezon açılışı yapıldı.
Açılış töreninde konuşan Mut Toptancı Hali Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Türkiye’de erik ve sofralık kayısının ilk çıktığı yerin Mut İlçesi olduğunu söyledi. Başta bu ürünler olmak üzere ilçedeki ürünlerin 'para etmesini' beklediklerini vurgulayan Acar "Üreticinin yüzünün gülmesi hepimizin yüzünün gülmesi anlamına geliyor" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Serdar Güçlü Ülger de ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, Mut’a yeni bir toptancı hali yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise şu değerlendirmeyi yaptı: "İlçemizde üretilen ve ülkemizin pazar payında önemli bir yere sahip olan turfanda sofralık kayısı, erik ve zeytinin bu yıl üreticilerimizin yüzünü güldürmesini istiyoruz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın gelir kaynağının ana unsuru tarım. Dileğimiz bu yıl üreticimizin yüzünün gülmesi. Mut insanının mutluluğunun ikiye katlanmasıdır."

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de hal esnafı ve üreticilere iyi bir sezon diledi. Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua okundu. Törene katılanlar daha sonra halde çalışan komisyoncuları işyerlerinde ziyaret etti. Halde 26 komisyoncunun alım satımı yaptığı belirtildi.

Murat SÖZERİ / MUT(Mersin)(DHA)
MS(AŞ/OA)(19.04.2016)(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!