Mut Belediyesi’nde 'toplu sözleşme' sevinci

Güncelleme Tarihi:

Mut Belediyesi’nde  toplu sözleşme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 17:38

Mut Belediyesi’nde 'toplu sözleşme' sevinci

Haberin Devamı

MERSİN’in Mut ilçe Belediyesi ile Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak, imzalar atıldı.
Mut Belediyesi Nikah Salonunda imzalanan sözleşme imza törenine, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, sendika baş temsilcisi ve Belediye Mali İşler Müdürü Ahmet Can ile belediyede çalışan kadrolu işçiler katıldı. Toplu iş sözleşmesinin 48 kadrolu işçiyi kapsadığını belirten Başkan Yılmaz, ''Belediye hizmetlerinde her işçi ve memurun ayrı ayrı önemli yeri var. İşini sorumlulukla yerine getiren her kişinin emeği kutsaldır. Çalışma arkadaşlarımın içinde mesai saati olmayan, gece yarısına kadar çalışan, hafta sonu, bayram tatili demeden çalışan arkadaşlarımız da var. Bu vesileyle işçilerimize, memurlarımıza, bütün çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Çalışanların hakkını ellerinden gelen azami ölçüde vermeye her zaman gayret ettiklerini kaydeden Yılmaz, ''İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle, yılın ilk altı ayında işçi yevmiyeleri yüzde 3, yemek yüzde 66, sorumluluk yüzde 12, yakacak yüzde 14, giyecek yüzde 7,14, bayram yardımları yüzde 9,72, direksiyon primi yüzde 3 ve öğrenim yüzde 3 olarak belirlendi. Yılın ikinci altı ayında ise yüzde 4 artı enflasyon farkı olarak ödenecek'' diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 2017 ve 2018 yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşmesi Yılmaz ve Bayrakçı tarafından imzalandı.

Murat SÖZERİ/MUT (MERSİN), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!