Musul'daki saldırıdan yaralı kurtulan şoför: Beni ABD’li askerler kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Musuldaki saldırıdan yaralı kurtulan şoför: Beni ABD’li askerler kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 19:54

Irak'ın Musul kenti yakınlarında Türk kamyon konvoyuna düzenlenen ve 1 kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı mayın ve silahlı saldırıdan yaralı kurtulan şoför Yüksel Nardallı, bu akşam yurda döndü. Yüzü ve ellerinden yaralanan Nardallı, patlama sonra dehşek yaşandığını belirtirken, kendisini ABD askerlerinin kurtarıp hastaneye götürdüğünü söyledi.

Irak'ta yüklerini boşaltıktan sonra önceki akşam Türkiye’ye dönüş için yola çıkan Türk kamyon konvoyu Musul Dohuk karayolunda mayınlı ve silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda 1 Türk şoför hayatını kaybederken 6 sürücü de yaralandı. Yaralı sürücülerden Yıldıray Aytan, dün gece yurda dönerken, bu akşam saat 18.30 sıralarında da saldırıda elleri ve yüzünden yaralanan Yüksel Nardallı ticari bir taksi ile Habur Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptı. Silopi Devlet Hastanesi acil servisinde kontroldan geçirilen Nardallı, kendilerine yönelik korkunç bir saldırının yapıldığını söyledi.

Patlamanın ardından kanlar içinde kaldığını ve daha sonra konvoyu korumakla görevli ABD askerlerinin geldiğini anlatan Nardallı, “Benim duyduğum 4 patlama vardı. O sırada aracım da büyük hasar gördü. Kanlar içinde kaldım. Konvoyun güvenliğini sağlayan ABD’li askerler gelip beni araçtan çıkarttı ve Musul’daki hastaneye kaldırdı. 2 gün burada kaldım. Şimdi evime döneceğim” dedi.

Saldırıda bir Türk şoförün öldüğünü de belirten Yüksel Nardallı, tedavisinin ardından ticari bir taksi ile memleketi Adana’ya hareket etti. Bu arada saldırının ardından Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Türk kamyonlarının önlerine saldırıya prtesto etmek için siyah bezler astıkları görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!