Musul'da Türk konvoyuna saldırı

Güncelleme Tarihi:

Musulda Türk konvoyuna saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 15:49

Musul'da Türk konvoyuna mayınlı saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'den Irak’a yük taşıyan Türk konvoyuna yönelik olarak Duhok- Musul karayolunda mayınlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 Türk şoför öldü, 4'ü yaralandı. Musul'daki Türkiye Konsolosluğu olayı doğrularken ölü ya da yaralananlar konusunda kendilerine bilgi gelmediğini söyledi.

Türkiye’den Irak'taki ABD birliklerine yük taşıyan Türk kamyonların oluşturduğu konvoy, dün gece Duhok ve Musul arasındaki Heyl Arabi bölgesinde yol kenarına döşenen bir mayının patlaması soncu saldırıya uğradı. Mayının patlamasından sonra konvoya ateş açıldı. Yerel kaynaklar, olayda 1 şoförün öldüğü, 4 şoförün yaralandığını açıkladı.

Musul’da bulunan Türk Konsolosluğu yetkilileri ise, saldırıyı doğrularken kamyonların patlama nedeniyle büyük hasar gördüğünü, ölü veya yaralı konusunda kendilerine henüz bilgi ulaşmadığını söyledi.

"OLAYIN IRAK'TAKİ GÜVENLİKLE İLGİLİ GENEL DURUMDAN KAYNAKLANDI"

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Türkiye'den Irak'a malzeme taşıyan kamyonlardan oluşan bir konvoyun Irak sınırları içinde yol kenarına döşenmiş bir mayına çarptığını belirterek, ilk derlenebilen bilgilerden olayın Irak'taki güvenlikle ilgili genel durumdan kaynaklandığının anlaşıldığını söyledi.

Sözcü Bilman konuya ilişkin açıklamasında, "Musul Başkonsolosluğumuzun Irak güvenlik makamlarından derleyebildiği ilk bilgiye göre, ülkemizden Irak'a malzeme taşıyan kamyonlardan oluşan bir konvoy, Irak sınırları içinde yol kenarına döşenmiş bir mayına çarpmıştır" dedi.

Konuyu yakından takip ettiklerinin altını çizen Sözcü Bilman, "İlk derlenebilen bilgilerden olayın Irak'taki güvenlikle ilgili genel durumdan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Konu ile ilgili olarak basın yayın organlarında yer alan diğer bilgiler henüz Irak resmi makamlarınca doğrulanmamıştır" diye konuştu.

Bilman, "Musul Başkonsolosumuz olay hakkında Irak ve ABD makamlarıyla yakın temas içindedir. Olayın mahiyeti ve meydana gelen zarar hakkında etraflı şekilde bilgi derleme çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!