Musul’da siviller iki ateş arasında

Güncelleme Tarihi:

Musul’da siviller iki ateş arasında
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 22:52

Terör örgütü DEAŞ’ın elindeki Irak’ın Musul kentinin batısını da almaya yönelik ABD destekli Irak ordusunun operasyonları devam ederken, sivil kayıplardaki artış dikkat çekmeye başladı.

Haberin Devamı

DEAŞ, sivilleri canlı kalkan olarak kullanırken, koalisyon güçleri de sivilleri teröristlerden ayırmak için yeterli tedbirleri almamakla suçlanıyor.

- BM İnsan Hakları Şefi Zeyd Raad El Hüseyin, Musul’da 17 Şubat-22 Mart tarihleri arasında 307 kişinin öldüğünü, 23-26 Mart tarihleri arasında da teyit edilmemiş 95 sivil ölümü olduğunu ifade etti. El Hüseyin, Irak ordusu ve koalisyon güçlerini doğrudan suçlamaktan kaçınırken, sivil ölümlerin mutlak olarak en aza inmesi için taktiklerini gözden geçirmeleri çağrısı yaptı.

- İngiliz gazetesi Independent’ın haberine göre Musul’da yaşayan 33 yaşındaki Jasim, kentin batısından doğusuna gitmeye çalışanların Dicle Nehri’ni geçerken hem DEAŞ hem de Irak ordusunun keskin nişancıları tarafından vurulduğunu anlattı. Jasim, “Irak ordusu, gece sokağa çıkma yasağı olduğu için batı tarafından gelen herkese ateş ediyor. Gelenlerin DEAŞ savaşçısı olduğunu düşünüyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!