Musul herakâtının en kritik safhası başladı

Güncelleme Tarihi:

Musul herakâtının en kritik safhası başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 10:07

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan Musul harekâtının en kritik safhasına başladı. Irak ordusu Musul'da yoğun sivil nüfusun yaşadığı ve dar sokaklarıyla bilinen 'Eski Şehir' bölgesine yönelik operasyonun bu sabah şafak vaktiyle başlatıldığını açıkladı. DEAŞ'ın Irak ordusuna karşı 10 adet bomba yüklü araçla intihar saldırıları düzenlendiği belirtiliyor. ABD ise Irak ordusunun Eski Şehir bölgesine girdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Harekâtın başarıyla sonuçlanması durumunda terör örgütü DEAŞ, Irak'ta kontrol ettiği en büyük kent merkezinden tamamen temizlenmiş olacak. Reuters haber ajansına konuşan ABD'li yetkililer Irak ordusunun Eski Şehir bölgesine girmeyi başardığını aktardı. 

Büyük Musul operasyonu 17 Ekim 2016’da başlatılmıştı. 8 aydır devam eden operasyonda kentin büyük bölümü DEAŞ'ın elinden alındı. Musul, 2014 Haziran ayında terör örgütü DEAŞ'ın eline geçmişti.

10 BOMBALI SALDIRI 

Rudaw'ın haberine göre, sabah saatlerinde Eski Musul bölgesine operasyon başlatan Iraklı güçlere DEAŞ tarafından 10 bombalı araçla saldırı düzenlendi.
Operasyonun başlamasından saatler sonra Babul Beyz ve Bab Legeş mahallelerine girmeyi başaran Iraklı güçlerle DEAŞ’lılar arasında şiddetli çatışamlar yaşanıyor. Habere göre DEAŞ, ilerleyişi durdurmak için 10 bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Eski Musul bölgesine başlatılan operasyonla birlikte onbinlerce kişinin daha göç edeceği tahmin ediliyor. Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, rakamın 150 bini bulacağı görüşünde.

BM: BÖLGEDE 150 BİN SİVİL VAR

Haberin Devamı

BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un batısındaki Eski Şehir bölgesinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak istediğini ve kaçmaya çalışanları vurduğunu açıklamıştı. Grande, "Bölgede 150 ila 200 bin sivilin mahsur kaldığını sanıyoruz. Temiz su ve yiyeceğin bulunmadığı bölgedekiler çaresiz durumda." diye konuşmuştu. Musul'dan hâlihazırda 860 bin kişinin kaçtığına işaret eden Grande, günde ortalama 8 bin ila 15 bin kişinin bölgeden kaçmaya devam ettiğini söyledi.

Musul herakâtının en kritik safhası başladı

Musul herakâtının en kritik safhası başladı

Musul herakâtının en kritik safhası başladı

SON 24 SAATTE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!