Müsteşar Oktay: Kahramankazan unvanını siz aldınız

Güncelleme Tarihi:

Müsteşar Oktay: Kahramankazan unvanını siz aldınız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 11:01

Müsteşar Oktay: Kahramankazan unvanını siz aldınız

Haberin Devamı

KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- AŞBAKANLIK Müsteşarı Fuat Oktay, beraberinde meclis üyeleri, Kent Konseyi üyeleri ve ilçe halkından oluşan heyetle makamında ziyaretine gelen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk"e "Darbe girişimini en yoğun olarak Kahramankazan halkı yaşadı. Kahraman unvanını hakıyla aldınız. Unvan verilmedi, siz aldınız" dedi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılar anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye meclis üyeleri, Kahramankazan Kent Konseyi üyeleri ve ilçe halkından oluşan heyet, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'a ziyarette bulundu.

O GECE YARDIMINIZ BÜYÜK

Başkan Ertürk, 15 Temmuz'da kendilerine yaptığı yol göstericilik ve katkılarından dolayı Oktay'a teşekkür ederken, "Tüm Kahramankazan halkının selam ve sevgilerini getirdik. O gece katkınız büyük.Kahramankazan halkı adına teşekkür ediyoruz. Tarihe altın harflerle geçen bu şanlı ve destansı direnişimiz sonrasında ilçemizin TBMM tarafından, tüm partilerin oy birliği ile 'Kahraman' unvanına layık görüldüğünü sizlere anımsatmak isterim. 7'sinden 70'ine, seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine müthiş bir direniş gösteren halkımız hak ettiği unvanı almıştır. Bu sadece Kahramankazanlıların kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır. 'Kahraman' unvanı yalnızca bize değil, Kahramankazan'ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir. Bu konuda hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere siz değerli Başbakanlık Müsteşarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

UNVAN VERİLMEDİ, SİZ ALDINIZ

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da, ziyaretlerinden dolayı Kahramankazan heyetine teşekkür ederken, "Asıl ben sizlerin şahsında tüm Kahramankazan halkına şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte devletin milletine teşekkür etmesi lazım ve ediyor. Kahramankazan darbe girişiminin tersine çevrilmesinde ve 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kullanılamaz hale getirilmesinde en önemli katkıyı sunan yerlerdendir. Darbe girişimini en yoğun olarak Kahramankazan halkı yaşadı. Kahraman unvanını hakkıyla aldınız. Unvan verilmedi, siz aldınız. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!