'Müsteşar liste nurlu oldu demiş'

Güncelleme Tarihi:

Müsteşar liste nurlu oldu demiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 01:26

ANAYASAL düzeni ihlal ve silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla tutuklanması talep edilen ancak adli kontrolle bırakılan Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem, 38 sayfalık ifadesinde 2010 yılı Anayasa değişikliği ardından oluşan HSYK’da Yargıtay ve Danıştay’a üye seçiminin nasıl yapıldığını anlattığı bölümde şu iddialarda bulundu:

Haberin Devamı

LİSTE BAŞBAKAN’A ARZ EDİLDİ
“Kuruldaki müzakereler sonuçlanınca oluşan listeyi Ahmet Kahraman’ın, bakan beyle paylaştığını biliyorum. Hatta bakan beyle beraber Sayın Başbakan’a gittiklerini biliyorum. Sayın Başbakan liste hakkında bakan beyden bilgi isteyince, bakan listedeki isimleri birebir tanımadığını, isimleri müsteşar Ahmet Kahraman’ın tanıdığını, bunu onun arz etmesini istemiş, bunun üzerine Ahmet Bey seçilecek isimleri tek tek sayın Başbakan’a arz etmiş.

ALNI SECDEYE GİDENLER DEĞİL Mİ
Hatta yaşanan sıkıntı ve dayatmaları çok açmamış ama ‘Efendim liste biraz nurlu oldu’ demiş. Bunun üzerine Sayın Başbakan ‘Ya bu arkadaşların hepsi dürüst, alnı secdeye giden arkadaşlar değil mi’ diye sormuş, müsteşar bey de ‘Öyle efendim’ deyince ‘Öyleyse bu arkadaşlardan zarar gelmez, olsun’ demiş. Sayın Başbakan’a sunulan bu liste doğrultusunda seçimin yapıldığını hatırlıyorum. Yukarıda bahsettiğim konuları dönemin bakanı Sadullah Ergin ve müsteşarımız Ahmet Kahraman’dan duydum.”

FETÖ soruşturması kapsamında 3 Haziran’da gözaltına alınan ve savcılara 3 gün boyunca ifade veren Erdem, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Birol Erdem’in eşi Gülümser Erdem ise tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!