Müsteşar Aka, Adilcevaz’da incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Müsteşar Aka, Adilcevaz’da incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 09:34

Müsteşar Aka, Adilcevaz’da incelemelerde bulundu

Haberin Devamı


Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA)- ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, yardımcısı Orhan Birdal ve beraberindeki heyetle birlikte Bitlis’in Adilcevaz İlçesini ziyaret etti.

İlk olarak belediye konuk evine giden Müsteşar Aka ve beraberindekiler burada ilçenin sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy yaptığı konuşmada ilçeye yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek, 
"İlçemiz Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve Van Gölü’ne kıyısı olan tarihi ve doğasıyla yeşille mavinin bir arada bulunduğu güzel bir ilçedir. İlçemiz tarihi yapıların ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Van Gölü’nde su kayağı yapılabilmekte ve aynı zamanda Süphan Dağı’na tırmanacak olan dağcılar içinde bir turizm merkezidir. İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Belediye olarak ilçemizin daha iyi yerlere gelebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemiz turizmine katkı sağlamak amacıyla Van Gölü'nde su sporlarının çeşitli dallarının ilçemizde yapılmasının yanı sıra iskelemize gezinti teknesi verilmesini istiyoruz. Aynı zamanda ilçemiz içerisinden geçen Malazgirt yolunun asfaltlanarak ana yola bağlanmasını ve sorunlu yollarımızın yapılmasında bizlere yardımcı olmanızı talep ediyoruz" dedi.

GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ise, ilçeye gereken desteği vereceklerini ifade ederek, "Adilcevaz ilçemiz, Van Gölü havzasının en güzel sahillerini içerisinde barındırmaktadır. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra vatanına ve bayrağına bağlı bir ilçemizdir. Bir hemşeriniz olarak inşallah imkânlarımız ölçüsünde ilçemize gereken desteği vereceğiz. Gerçekten ok çalışkan, samimi ve beyefendi bir belediye başkanımız var. Başkanımızın taleplerini yerine getirmek için gerekli olan tüm çalışmaları yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!