Müşterin talebi mesleği oldu

Güncelleme Tarihi:

Müşterin talebi mesleği oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 11:40

Müşterin talebi mesleği oldu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde at arabası imalatçısı 79 yaşındaki Yaşar Küçüker, adını hatırlamadığı kadın müşterinin talebi üzerine hazırladığı minyatür at arabasından yıllardır ekmek parası kazandığını söyledi.

Yalvaç'ta at arabası imalatçısı Yaşar Küçüker, 56 yıldır sektörde hizmet veriyor. Konya'nın Akşehir ilçesinde bir imalatçının yanında çırak olarak işe başlayan Yaşar Küçüker, daha sonra Yalvaç'ta kendi iş yerini açtı. Yıllarca at arabası imal etti ancak zamanla at arabasına olan ilgi azaldı.

1990'lı yılların sonunda iş yerine gelen kadın müşterinin kendisinden at arabasının minyatürünü yapıp yapamayacağını sorduğunu söyleyen Küçüker, "İşte o an oturup düşündüm. Önce şaşırdım ilk kez biri benden minyatür at arabası istedi. 'Yaparım' dedim. Hemen çalışmaya başladım. Tamamladıktan sonra o kadına gösterdim. Beğenmedi. Tasarımını beğendi ancak boyut olarak beğenmedi. Tekrar yaptım. İkinci yaptığımı beğendi ve o andan sonra minyatüre yoğunlaştım" dedi.

İmal ettiği çeşitli boyutlardaki minyatür at arabalarını daha çok turizm sektörü ve villa tipi evlerin bahçelerine sattığını kaydeden Küçüker, ayda en fazla 3 araba imal ettiğini aktardı. En küçüğü 200 TL olan arabalarının fiyatları 600 TL'ye kadar çıkıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!