Müşteri-garson geriliminde benzersiz skandal!

Güncelleme Tarihi:

Müşteri-garson geriliminde benzersiz skandal
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 10:02

Türkiye’de olsa cinayet çıkardı… ABD'nin Virginia eyaletindeki bir Çin restoranında müşteriler ile garson arasında yaşanan gerginlik, eşi benzeri görülmemiş bir skandala yol açtı.

Haberin Devamı

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre; dört arkadaş akşam yemeği için Peter Chang adı bir Çin restoranına gitti.  

Her şey garsonunun pilavı aile boyu tabakta servis etmesiyle başladı. Müşterilerden birinin anlatımına göre; pilav, otantik Çin usulüyle, yani ayrı tabaklarda, gelmeyince masadakiler şaşkınlıklarını dile getirdi. 

Bu durum da garsonla aralarında gerilime neden oldu. Yemekten sonra hesap istediklerinde ise gelen fişin sonuna bazı notlar eklendiğini fark ettiler.  

İlk notta, dört arkadaştan üçünün ekoseli kıyafet giymesine gönderme yapılarak “Ben ekoseli bir dallamayım” yazılmış. Ancak “dallama” sözcüğünün yazımında bir harf unutulmuş. Diğer notta ise daha çocukça olmakla birlikte “Küçük bir cinsel organım” var yazılmış. 

Müşteri-garson geriliminde benzersiz skandal


Haberde, gerilimin, dört arkadaşın hesabı ayrı ayrı ödemek istemesiyle daha da arttığı aktarıldı. Notların restoranın ödeme noktasında kullanılan sistemle yazıldığı tahmin ediliyor. 

Fişteki yorumları fark eden müşteriler ne mi yaptı? Tabii ki durumu restoran müdürüne bildirdi. Bunun üzerine iki garson masaya çağrılıp neden böyle bir şey yaptıkları soruldu. Akabinde restoran müdürü müşterilerden özür dileyerek, garsonların birbirine şaka yapmaya çalıştığını söyledi. 

Restoran müdürü, Washington Post’a yaptığı açıklamada, garsonların yorumları silmeyi unuttuğunu ve bu durumun ilk kez yaşanmadığını aktardı: “Sürekli bunu yapıyorlar. Birçok kez söyledim ama gene yaptılar.” 

Peki, garsonlar işten kovuldu mu? Önce sadece mesai saatleri azaltılarak, en çok bahşiş toplayacakları zaman diliminde çalışmalarına izin verilmeyeceği açıklandı. Müşterilere ise ‘tazminat’ olarak 20 dolar hediye kartı takdim edildi. Ancak sonrasında restorandan yapılan açıklamada, olaya karışan garsonlar ile müdürlerin görevlerine son verildiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!