Mustafa ruhuma yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Mustafa ruhuma yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arzu Yanardağ, Mustafa Altıoklar’la merak konusu haline gelen ilişkilerini en ince ayrıntısına kadar anlattı

İlişkiniz niye bu kadar çok konuşuluyor? ...- Biz rol yapmıyoruz, olduğumuz gibiyiz. Kimseye yaranmak için ya da hakkımızda iyi şeyler yazılsın diye çaba sarfetmiyoruz. Fotoğrafımızı çekmek istediklerinde engel olmuyoruz, ama poz da vermiyoruz. Ben Pasha'nın önünde araba beklerken onlara poz vermek zorunda değilim ki. Sanırım kafalarında Mustafa ile beni bir araya getiremiyorlar: ‘‘Nasıl olur da bunların ilişkisi bu kadar sürer’’ diye güzel bir ilişkiyi yıpratmaya çalışıyorlar.

Mustafa Altıoklar'ın sevgilisisin. Bu durum bundan sonra çevrilecek olan bütün Altıoklar filmlerinde başrol oynayacaksın anlamına mı geliyor ?

- Kesinlikle hayır. Mustafa'yla beraber olmadan önce de onun yönettiği bir filmde oynamayı çok istiyordum. Ama bunu hiçbir zaman kendisine söyleyemedim. Sonuçta bu bir iş. Beni yanlış anlamasından korktum. Bu tür konularda rahat bir insan değilim.

Başrol teklifini nasıl aldın peki?

- Mustafa bu senaryoyu yazmaya sekiz ay önce başladı. Ben de fikir ve destek vererek kendisine yardımcı oluyordum. Bir gün ‘‘Ya Arzu, bu avukat karakterini sen mi canlandırsan acaba’’ dedi. ‘‘Bilmem’’ dedim, ‘‘Senaryoyu beğenirsem oynarım.’’ Böyle söylememin sebebi de şu; daha önce de Mustafa'ya bir çok senaryo geliyordu. Onları da okurken; ‘‘Bu kızı sen mi oynasan’’ derdi. Ama sonra unutulur giderdi. ‘‘Nasıl olsa bu filmde de oynatmaz’’ diye hiç ümitlenmedim. Ama bir süre sonra baktım ki iş ciddi, insanlarla konuşurken: ‘‘Arzu oynayacak’’ demeye başladı. Emin olamıyorum ki, rüya gibi bir şey bu. Gerçi mutluluğum pek uzun sürmedi.

Neden?

- Daha önce hiç bir deneyimim yok. Gerçi Unutabilsem adlı dizi filmde oynadım. Ama Mustafa bunu fazla ciddiye almadı. Sinema filmiyle bir tutulamazdı zaten. Üstelik senaryo ilerledikçe benim rolüm de zorlaşıyor. Sonuçta bana yansıtmamaya çalışsa da büyük bir tereddüt yaşadı. Prova yapmaya karar verdik. Prova yapıldığı gün, Mustafa bana inandı ve içi rahatladı. Zannediyorum ki iyi bir performans sergilersem bir takım insanlara gereken cevap iletilecek ve benim içim de rahatlayacak.’’

Demet medyatik bir isim

Filmle ilgili olarak çoğunlukla da Demet Şener'le ilgili haberler çıkıyor.

- Mustafa'nın Demet'i oynatacak olmasındaki amaç buydu zaten. Medyatik bir isim olması. Oyunculuk yeteneği var diye değil yani.

Bu film ilişkinizi olumsuz etkiler mi?

- Kıskançlık açısından diyorsan zannetmiyorum. Ona güvenim sonsuz. Amsterdam'a gider, Amerika'ya gider. Hayatta aklım onda kalmaz.

Bu kadar çapkın bir adamla beraber olmaktan korkmadın mı?

- Baştan çok korktum. Gerek basından, gerekse etrafımdan çok kötü şeyler duyuyordum. Hergün yanında başka bir kadın. Ben böyle olmak istemiyordum. İstediğim uzun süreli bir ilişkiydi. Sevgili olmamız kolay olmadı zaten. ‘‘Ben çekilmez biriyimdir. Sevgilimi üzerim. Biz en iyisi arkadaş kalalım’’ diyordum, bir yandan da ondan acayip hoşlanıyordum, beni heyecanlandırıyordu. Zamanla onu tanıdıkça söylenenlerin ne kadar boş olduğunu anladım.

Belki de bu senin başarındır...

- Başarı falan değil benimki. On aydır birlikteyiz ve birbirimizi tamamladığımıza inanıyorum. O iyi olsun diye ben hiçbir çaba sarfetmedim. İkimizde olduğumuz gibiyiz. Demek ki birbirimize uygunuz. Benim için: ‘‘Tam aradığım kadınsın’’ diyor. Buna inanıyorum. Hiçbir problemimiz yok çünkü. Çok kültürlü ve dünyanın farkında bir adam. Her yaptığından emin ve kendine güveni tamdır. Her kadın böyle bir erkek ister.

Ona içki yakışıyor

Hiç mi zor tarafı yok? Beğenmediğin tarafları mutlaka vardır.

- Onun yerinde başka bir erkek olsa asla kabul etmeyeceğim bir şey var, o da içki. Dışarı çıktığımız ya da evde çalıştığı bazı akşamlar içki içer. Ben ise çocukluğumdan beri içkinin kötü bir şey olduğu öğretilerek büyütüldüm. Dolayısıyla sarhoş insanlar hep itici gelir bana. Ama Mustafa'ya içkiyi çok yakıştırıyorum. Elinde kadeh görüntüsü benim çok hoşuma gidiyor. Ama başka bir erkekte aynı görüntüyü sevemem. Bir erkekle öpüşürken ağzının içki kokması çoğu insana itici gelir. Ama ben onun ağzının içki kokmasını seviyorum.

Peki diyelim ki bu ilişki bitti, yıkılır mısın?

- Karakterimin ortaya çıkma ve gelişme döneminde tanıdım Mustafa'yı. O zamanlar bitseydi yıkılırdım. Ama bana öyle güç verdi ki, kendimi tanımamı sağladı. Çok derin şeyler öğretti ve bana kazandırdıkları ruhuma yerleşti. Allah korusun ama ayrılırsak, bana kazandırdığı şeylerle yaşayabilirim, ayakta dururum.

Nasıl tanıştılar ?

Bir reklam görüşmesi için gittim. İçeri girdiğimde gayet rahat bir şekilde oturuyordu. O tavrı, hiçbir şeyi takmaması beni çok etkiledi. Köyden indim şehre tarzı bir kız değildim. Hayatımda ilk defa ünlü birini de görmüyordum. Ama bacaklarım öyle bir titriyordu ki; içimden: ‘‘Allahım inşallah görmüyordur’’ dedim durdum. Deneme çekimi yapıldı ve tabii ki sonuç berbattı. Sonra bir kaç kere daha rastladım ona. Bir gün kendimde yanına gidip konuşma cesareti buldum. Sonra bir gün telesekreterimde bir not buldum: ‘‘Merhaba ben Mustafa. Bu akşam Millenium'un açılışı var. Gitmeyi düşünüyorsan beni ara. Dokuzdan sonra evdeyim.’’O akşam buluştuk ve bir daha da hiç ayrılmadık.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!