Mustafa Kutlay: Şekil değiştiren virüsler geliyor

Mustafa KUTLAY
Haberin Devamı

Aşk Virüsü'nün yazarı tutuklu

FİLİPİN polisi dün Aşk Virüsü'sün mucidi Filipinli gencin evine baskın düzenledi. 27 yaşındaki erkek bilgisayar korsanını yakalayan Filipin polisi, hukuk mevzuatlarında böyle bir suç bulunmadığı için uzun süredir arama ve tutuklama emri çıkartamıyordu. Başkent Manila'nın Pandacan semtindeki 3 katlı bir eve baskın düzenleyen polis, 3 gündür mahkemeden arama ve tutuklama emri çıkartmaya uğraşıyordu. Polis, sonunda ‘kredi kartı, banka hesap numaraları ve şifrelerine yasadışı girme’ iddiasıyla arama ve tutuklama emri çıkartmayı başardı.

MELISSA ve Çernobil'den sonra geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Aşk Virüsü, teknoloji dünyasının yeni felaketlerinin nasıl tehditler oluşturduğunu açıkça ortaya koydu. Dünyanın en hızlı yayılan ve en tehlikeli virüsü olarak gösterilen Aşk Virüsü, dakikada 8 bin bilgisayar bulaşarak ilerlemesini sürdürüyor. Ancak, bilgisayar dünyasını asıl endişelendiren ortaya çıkabilecek yeni tür virüsler.

Bugüne kadar ortaya çıkan her virüs, anti-virüs programları ile etkisiz hale getirilebildi. Ancak, virüs yazanlar da karşılarındaki bu engeli aşmak için vargücüyle çalışıyor.

Bilgisayar dünyasında, virüs yazanların anti virüs programlarını atlacak yeni bir yöntem geliştirdikleri konuşuluyor. Eğer, bu söylenti doğru ise dünya, tarihinin en büyük ve maliyetli felaketini yaşayabilir. Çünkü, bu virüsler bulaştıkları her bilgisayarda farklı bir kimliğe bürünebiliyor.

Herbiri küçük birer bilgisayar programı olan virüslere karşı geliştirilen anti-virüs yazılımları, virüsleri belli özelliklerinden tanıyorlar. Bu kadar düz bir mantıkla çalışan anti-virüs programları, yeni nesil virüsler karşısında tamamen çaresiz kalacak.

Dünyanın en büyük anti-virüs yazılımı üreticilerilerinden Symantec ve Panda, bugünlerde harıl harıl yeni nesil virüsler konusunda ne yapılabileceğini araştırıyor. Bu tehdit, tehlikeye dönüştüğü anda dünyadaki milyonlarca bilgisayar savunmasız kalacak.

Şekil değiştiren ev

CALIFORNIA Valencia'da geliştirilen yeni bir ev yapım sistemi sayesinde, yaşadığınız evin şeklini istediğiniz zaman değiştirebileceksiniz. Bu yeni mimari sistem, evi oluşturan duvar ve kolonların üç yönlü hareketine imkan veriyor. Bu sayede bir saat gibi kısa sürede, evinizin iç ve dış görünümünü, mutfağın veya banyonun yerini değiştirebiliyorsunuz.

Dijital müzikte ikinci nesil

GİDEREK yaygınlaşan dijital müzik endüstrisinin yeni ürünlerinden biri de Creative'in tüm dijital müzik formatlarını destekleyen Nomad II cihazı. Türkiye'de Genpa COM tarafından piyasaya sürülen yeni Nomad'ın iki versiyonu bulunuyor. 32 MB SmartMedia hafıza kartlı versiyonu 260 dolara, 64 MB hafıza kartlı versiyonu ise 358 dolara satılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları