'Mustafa Kemal'e de hayır dediler'

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Kemale de hayır dediler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 00:28

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Anayasa referandum kampanyasının startını verirken, “Gazi Mustafa Kemal’i düşünün, Samsun’a giderken ona da karşı çıkanlar oldu, ‘Hayır’ diyenler oldu” dedi. Her karara saygılarının olduğunu belirterek, “Bizde zorlama, tehdit, korku yok ama korkutmak da yok” diyen Yıldırım, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KORKAKLAR TARİH YAZAMAZLAR
“Yenilik zor, reform meşakkatlidir. Zor, meşakkatli diye yeniliğe direnenler, yenilikten kaçanlar tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Sultan Alparslan, o kahraman ordusuyla Malazgirt’e gelirken, inanın onun planına ‘Hayır’ diyenler oldu ama o korkaklara aldırış etmedi ve tarihin akışını değiştirdi. Selahaddin Eyyubi Kudüs’e giderken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu ancak ürkeklere, korkaklara aldırış etmeden tarih yazdı. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethederken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu ama Fatih, rehaveti, korkaklığı tercih edenlere prim vermeden bir çağı kapatmış bir çağı açmıştır. Gazi Mustafa Kemal’i düşünün, Samsun’a giderken ona da karşı çıkanlar oldu, ‘Hayır’ diyenler oldu. Mütareke basını hep birlikte ‘Hayır’ diyordu. Gazi Mustafa Kemal, bunların hiçbirine aldırış etmedi, geldi, Anadolu’da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi, biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi, bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık.

ZORLAMA DA YOK KORKUTMAK DA
Bizim siyasetimizde asla korkaklık yoktur. Bizim siyasetimiz, cesur siyasettir, yenilik, değişim, heyecan tazeleme, reform siyasetidir. Bizde zorlama, tehdit, korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma, ayrıştırma yok. Biz dilden değil gönülden, kalpten ‘Evet’ istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız. Bu değişiklik 2007’de başlayan işin eksiklerinin tamamlanmasıdır. Kaos ortamını
Türkiye’ye yaşatan CHP, sanki bu işin sorumlusu değilmiş gibi yine darbe anayasasının arkasına saklanarak, ‘Hayır’ diye var gücüyle bağırıp duruyor. Milletvekili sayısını kendilerinin arttırdıklarını unutarak istismar ediyor. Yazıkmış, günahmış, israfmış. Sayın Kılıçdaroğlu istismarı bırakın, eğer yapmaya devam ederseniz eski kayıtlara girer yaptıklarınızı bir bir önünüze koyarız.

BU SİSTEM TERÖRÜ YOK EDECEK
Yeni sistem terörün sonunu getirecek, terörü yok edecek. PKK, FETÖ, DEAŞ avaz avaz ‘Hayır’ çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bunun anlaşılır bir tarafı var, çünkü bu değişiklik onları yok ediyor, onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yok olacaklar. Bu değişiklikle Türkiye bölgesinde daha da güçlü hale gelecek; içeriden, dışarıdan gelen tehditlere karşı çok daha hızlı hareket edecek. Bu sistem kutuplaştıran siyaseti, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak.

HER KARARA SAYGIMIZ VAR
Ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. Gerginliğin değil samimiyetin dilini kullanacağız. Bu bir genel seçim değil. Onun için siyasetimizde din, dil, eser, etnik köken ayrımı hiç olmadı bundan sonra da olmayacak. CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye ve diğer bütün partilere oy veren kardeşlerimizi de muhabbetle kucaklayacağız, onlarla gönül diliyle konuşacağız. Bize kavga, ötekileştirmek yakışmaz. Herkese, her karara saygımız var. Biz yaftalayarak yürümeyecek, gönülleri fethederek yol alacağız.”

BAKMADAN GEÇME!