Mustafa Ertuğrul Aker Kaş'ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Ertuğrul Aker Kaşta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 10:08

Mustafa Ertuğrul Aker Kaş'ta anıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - BİRİNCİ Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları, Kaş'ta düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından düzenlenen anma etkinliği, Kaş Kültürevi'ndeki konferansla başladı. Etkinliğe, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Garnizon Komutanlığı'ndan Yarbay Ferhat Çoban, Kaş Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir, AKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, daire amirleri, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Topçu Yüzbaşı Ertuğrul Aker'in silah arkadaşı Burdurlu Gazi Halil İbrahim Çavuş'un oğlu Osman Günaydın, torunu Ahmet Sümer, oda başkanları katıldı.

Konferansta, emekli albay ve tarihçi Dr. Suat Akgül, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in İngiliz savaş gemisi 'Been My Chree', Fransız savaş gemileri 'Paris 2' ve 'Alexsandra'yı batırışını, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'na etkilerini ve Mustafa Ertuğrul'un askeri dehasını anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Murat Kabukçuoğlu da Mustafa Ertuğrul'un özgeçmişi hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Kabukçuoğlu, Mustafa Ertuğrul'un askeri dehasının yanında, iyi bir ressam, iyi bir tarihçi, iyi bir politikacı olduğuna vurgu yaptı.

Kaymakamı Bilgihan Bayar da kahramanların kolay yetişmediğini, onların yaşatılması gerektiğini, gelecek kuşaklara tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Konferansın ardından ise karışık teknikte yapılan 20 tablonun yer aldığı Mustafa Ertuğrul Aker resim sergisi açıldı. Sergide, Mustafa Ertuğrul, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını anlatan kitaplar da sergilendi. Sergi, 23 Nisan'a kadar açık kalacak. Belediye Başkanı Halil Kocaer, sergide tabloları yer alan sanatçılar Nilgün Yılmaz, Gülçin Gebeloğlu, Meziyet Özkan, Berrin Berkman ve Hatice Biliciler'e plaket vererek teşekkür etti.

Anma etkinlikleri kapsamında Mustafa Ertuğrul Hatıra Ormanı kurulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!