Mustafa Denizli: Resmen el freni...

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Denizli: Resmen el freni...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 11:04

Beşiktaş, sahasında Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalarak, Avrupa Ligi H Grubu'nda liderliğe yükselme şansını kullanamadı. Karşılaşmayı değerlendiren futbol otoriteleri siyah beyazlı takımın puan kaybının nedenlerini anlattı. İşte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

Mustafa Denizli: Resmen el freni...
Kazansaydı bitirmişti (Mustafa Denizli - Hürriyet)
Beşiktaş eğer Necip'i kullanmak istiyorsa kenardan gelen oyuncu Sosa olmamalıydı. Beşiktaş adına kırılma anlarına baktığımızda 2 gol pozisyonu ve 2 oyuncu değişikliğinden bahsetmek lazım. İki pozisyon Ersan'la girilen ve değerlendirilemeyenlerdi. İki oyuncu değişikliği ise Sosa'nın ve Fernandes'in çıkmasıydı. Fernandes resmen Lokomotiv'in el freniydi. O çıkınca Moskova temsilcisi çok daha hızlı hücuma çıktı ve Beşiktaş kalesi tehlike yaşamaya başladı.

Mustafa Denizli: Resmen el freni...

Arıza vermeye başladı (Kenan Başaran - Hürriyet)
Beşiktaş, ilk devre top göstermedi. Lokomotiv, ileri değil, geri çalışmak zorunda kaldı. Fakat bu demek değildi ki Kartal, leblebi gibi pozisyon buldu. Hayır, aksine Rus kalesine yığınak yapsa da saç baş yolduracak bir gol kaçırmadı. Niye? Töre’si ve Olcay’ı topu çok seviyor. 27’de Olcay, rakibini ekarte ettiği halde bir çalım daha atmak isteyince boştaki Gomez, dizini dövdü. İlk 45’te övülecek nokta sermayesini Fernandes ve Maicon’a yükleyen Lokomotiv’e ciddi şans verilmemesiydi.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli: Resmen el freni...

Baskılı oyun 'güç ve düzen' ister (Cem Dizdar - Fanatik)

Şenol Güneş, dağılan orta sahaya destek olarak Necip’i oyuna gönderdiyse de o ana kadar iyilerden olan İsmail müdafaadaki ‘sanal ofsayt çizgisi’ni kaybedince korkulan oldu ve Niasse golü yaptı. Bu seviyelerde arzulanan sonuç için ‘doğru oyun’ şarttır. Beşiktaş doğru planlanan bir oyunu ne yazık ki sonuna kadar oynayamadı. Son dakikalarda gidip gelen maçtaki beraberlikle gruptan çıkma konusunda da işi Lizbon deplasmanına bırakmış görünüyor...

Haberin Devamı

Mustafa Denizli: Resmen el freni...
Kaçan balık büyük oldu (Erman Toroğlu - Sabah)
Gökhan eski maçlarına göre daha bir faydalı oynadı. Atiba bildiğiniz gibi... Yine Beşiktaş'ın en iyisi. Ama Beşiktaş'ın hala sahanın içinde oyun kaptanı yok. Herkes birbirine yardım ederek oynuyor, tamam... Ama gaza mı basacaksın, frene mi basacaksın, topu taca mı atacaksın veya faullü mü oynayacaksın... Bunun kararını içeride bir kaptan vermeli. Oyunun kaptanı... O Beşiktaş'ta yok.

Mustafa Denizli: Resmen el freni...
Niyet ve kısmet (Attila Gökçe - Milliyet)
Top kayıplarıyla savunma hataları Şenol Güneş’in değil sadece, taraftarlarının da ömrünü törpülüyor. Hakçası, Mario Gomez’e de yazık oluyor bu takımda. Ne kanat ortaları, ne ikili-üçlü duvar paslarıyla Gomez’e ulaşabiliyorlar. Gomez topla buluşmak için çırpınıyor. Ama arkadaşlarının da çırpınması gerekmez mi? Olcay, Oğuzhan, Gökhan ve Sosa’da ben öylesi samimi çabalar görmedim. Bu kör oyun, korkarım Gomez’i de körletir bir gün.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli: Resmen el freni...

Pozisyon hatası (Ali Gültiken - Habertürk)
Beşiktaş, gol sonrasında topu kendi inisiyatifinde tutamadığı için rakibinin oynamasına biraz fazla müsaade etti. Hiç olmayacak bir şekilde, bir kazayla karşı karşıya kaldı. “Kaza” diyoruz, çünkü futbol özellikle defans oyuncuları için çok dikkat isteyen bir şey. Hem pozisyon olarak hem de takım taktiği olarak bazı şeylere sadık kalmak gerekiyor. Bunlardan biraz uzaklaştığınızda, özellikle Avrupa arenasında faturayı önünüze koyuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!