Mustafa Çulcu: Pozisyon net gol

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Pozisyon net gol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 20:54

Kasımpaşa ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın 26. dakikasında tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın ceza sahası içerisinde yaşanan pozisyonda Ryan Donk önünde kalan topa çok sert vurdu. Önce üst direğe sonra yere çarpan top daha sonra Muslera'nın ellerinde kaldı.

Bu pozisyonda Kasımpaşalı futbolcular topun çizgiyi geçtiğini belirtirken, orta hakem Halis Özkahya ve çizgi hakemi Alper Ulusoy göz göze geldi. Ancak iki hakem topun çizgiyi geçmediği yönünde karara vardı.

Mustafa Çulcu: Pozisyon net gol

Görüntüler Lig Tv'den alınmıştır.

MUSTAFA ÇULCU: POZİSYON NET GOL!
Mustafa Çulcu: Pozisyon net gol

27. dakikadaki pozisyonda Donk’un vuruşu net şekilde gol... Burada en büyük hata 6 nolu yardımcı hakem Alper Ulusoy’un oyun esnasında pozisyona bakış şekli son derece yanlış olduğu için, onun bu golü yakalama şansı yok. ‘Neden derseniz?’ Böyle pozisyonlarda ilave yardımcıların direği baz alarak, iç kısma yani kaleye bakmaları gerekirken; pozisyona dikkat edilirse Ulusoy kafasını oyun alanına doğru yöneltti.

Dolayısıyla bu açıdan golü tespit etme şansı mümkün değil, ki hata da yaptılar. Pozisyon görüntülere göre net gol. Orta hakem Halis Özkahya’ya burada bir şey diyemeyiz, karar tamamen 6 nolu yardımcı hakem Ulusoy’a ait.

HAKEMİN AVANTAJI DOĞRU
KASIMPAŞA’nın ilk yarıda Hakan’la bulduğu golü öncesi Adem’e yapılan faulde hakem Halis Özkahya avantaj kuralını iyi uyguladı. Aynı pozisyonda daha sonra Eren Derdiyok kaleye şut çekti, çekilen bu şutta Semih topu elle önledi...

UEFA’nın talimatı böyle pozisyonlarda penaltı ve ihtardır; ama hakem bir nefes bekleyerek pozisyonu takip etti. Hakan pozisyon itibariyle golü buldu ve hakem Halis Özkahya da golü verdi. Eğer pozisyon gol olmasaydı; doğru uygulama hakemin penaltıya dönüp Semih’e de sarı kart vermesi gerekirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!