Mustafa Çulcu: 'Bebek Fenerbahçe'yi doğradı'

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Bebek Fenerbahçeyi doğradı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 00:33

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Braga-Fenerbahçe maçının hakemi Ivan Bebek'in performansını değerlendirirken çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında karşılaştığı Braga önünde hayal kırıklığına uğrarken, hakem Ivan Bebek sahanın en çok tartışılan isimleri arasında yer aldı.

Ivan Bebek'in performansını değerlendiren Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, "Hakemlik yapmadı, rezildi. Resmen Fenerbahçe'yi doğradı" dedi.

Mustafa Çulcu: Bebek Fenerbahçeyi doğradı
Braga'nın ilk golünü atan Ahmed Hassan'ın ofsayt olduğunu belirten Çulcu, Mehmet Topal'ın kırmızı kart görmesine neden olan penaltının da yanlış olduğunu söyledi.

Çulcu, "Mehmet Topal o pozisyonda top kendisine çarpmasın diye kollarını kapatıyor. Hacim genişletmek yerine daraltıyor. Kesinlikle penaltı değil. Tabii yanlış bir kararla penaltı verdiği için sarı kartı da göstermek zorunda kaldı ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı" dedi.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇELİLER TUZAĞA DÜŞTÜ'
Hakem Ivan Bebek'in son derece kötü bir yönetim gösterdiğini vurgulayan Çulcu, Fenerbahçeli futbolcuları da eleştirerek şöyle devam etti:

"Evet hakem çok kötüydü ama Fenerbahçe'nin de bu kadar agresif olmaması gerekirdi. Öfke kontrolü maalesef yoktu. Bragalılar ilk dakikadan itibaren Fenerbahçeli oyuncuların sinirlerini bozmaya çalıştılar ve hakemin üzerine oynadılar. Hakem kötüydü, Fenerbahçe de bu tuzağa düştü" diye konuştu.

Volkan Şen'in gördüğü kırmızı karta da dikkat çeken Mustafa Çulcu, şunları söyledi:
"2016 Avrupa Şampiyonası'na çağrılmamak belli ki Ivan Bebek'te travma yaratmış. UEFA'nın da onu çağırmamakla ne kadar haklı olduğu bu maçta ortaya çıktı. Sarı kartı olan Volkan Şen, ikinciyi görmek yani kırmızı kartla atılmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Ivan Bebek ise arkasını döndü, görmemezliğe geldi. İşte o anda Ivan Bebek'in hakemliği bitti. Eğer sen o şekilde davranan bir oyuncuya kırmızı kartı gösteremiyorsan hakemlik yapmayacaksın.

Benim bu maçta gördüğüm şu; Fenerbahçe hakem oyunlarıyla kupa dışına itildi, önü kesildi. Belki eski bir hakem olarak bu sözleri söylemek bana yakışmıyor ama, benim gördüm bu. Böyle bir hakemlik dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Fenerbahçe hakem oyunlarıyla kupa dışına itildi. Önü kesildi. Belki eski bir hakem olarak bana yakışmıyor ama gördüğüm olay ve bu hakemlik dünyanın hiçbir yerinde kabul edilmez."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!