Mustafa Çelik: '' 2017 Kayseri için ulaşım yılı''

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çelik:  2017 Kayseri için ulaşım yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 14:51

Mustafa Çelik: '' 2017 Kayseri için ulaşım yılı''

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Cafer ZENGİN, KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 20017 projelerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Bu yılı ulaşım yılı ilan ettiklerini belirten Çelik, “Belediyecilikte bir konuyu iyi yapalım dedik ve ulaşım olarak belirledik. Biz öyle bir ulaşım çalışması yapalım ki, Kayseri’yi herkes örnek göstersin istiyoruz” dedi. Çelik, kentte akıllı şehir projelerine de ağırlık vereceklerini ve elektrik direklerine enerjide yüzde 35 tasarruf sağlayacak sensör takılacağını açıkladı. Çelik, ayrıca Olimpiyat ve diğer şampiyonalarda en kolay madalya alınacak dalın okçuluk olduğunu da savunarak, “Okçuluk tesisleri yapıp, hizmete sunacağız, sporcular yetiştireceğiz” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile 2017 yılında yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. 2017 yılını “ulaşım yılı” ilan ettiklerini açıklayan Başkan Çelik, bu alanda yapacağımız projelerle Türkiye’ye örnek olmak istediklerini belirtti. Çelik,” Biz çalışmalarımızı yaparken 3 hedefle yola çıktık. Bunlar planlık gelişim, estetik dönüşüm ve fonksiyonel gelişim. Bu çerçevede ulaşım planlarını yeniledik. Geniş yollarımız iyi yanımız. Biz öyle bir ulaşım çalışması yapalım ki, Kayseri’yi herkes örnek göstersin istiyoruz. Belediyecilikte bir konuyu iyi yapalım dedik ve bu nedenle 2017 yılını ulaşım yılı olarak ilan ettik. Yeni kavşak ve bulvar projelerimiz var. Alternatif yol çalışmalarımız var. Belsin’den, Terminale oradan bölge hastanesi önünden geçecek raylı sistem projemiz var. Talas, Erkilet hattı raylı sistem projesi de önümüzdeki döneme damgasını vuracak bir proje. Bu projede de raylı sistemin bir kısmı yer altından gidecek. Bunun yanında diğer yoğunluğun yaşandığı kavşaklarda da kesintisiz ulaşım sağlayacak alt geçitler yapacağız” şeklinde konuştu.
MİNİ CEP TERMİNALLERİ HAYATA GEÇİYOR
Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha yakın zamanda hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Çelik, Mini cep terminaller ve servis işletmesi projesinin de ilk olacağını kaydetti. Kent merkezinde otobüs firmalarına ait bilet yazıhanelerinin artık olmayacağını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: “Mini Cep Terminaller ve Servis İşletmesi projemiz var. Bu da Türkiye’de örnek olacak bir proje. Şehir içerisinde özel duraklar olacak. Servis taşımacılığını da biz üstleneceğiz. 5 bölgede duraklar yapacağız. 5 bölgede 250-300 metrekarelik nezih ortamlar olacak. Artık şehir merkezinde otobüs firmalarına ait yazıhaneler olsun istemiyoruz. Bunlar hem firmalara da gelir kaybı, maliyet. Biz bu duraklara bilgisayar masa, banklar koyacağız ve düşük bedellerle de tahsis edeceğiz. Otobüs firmaları burada yolcularını ağırlayacak, biletlerini satabilecek. Talas, Erkilet, Beyazşehir, merkez gibi noktalarda yerler belirledik. Bu projemizde Türkiye’nin, Kayseri’den örnek alacağı bir proje olacak. Bunun yanında körüklü araçlar alarak da ulaşım yoğunluğunun olduğu yerleri rahatlatacağız. Kırsal bölgeler içinde küçük otobüsler alarak yoğunluğu azaltacağız”
KEYKUBAT'TA 1 MİLYON 100 METREKARELIK PARK
Açıklamasında, “Devrim niteliğinde projeleri dönemimizde bitireceğiz” diyen Çelik, Şeker Gölü çevresine de 1 milyon 100 metrekare alana sahip olacak olan Keykubat Parkı yapacaklarını söyledi. Bu alanın cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Çelik, “Bu alanda az bir kısım var Şeker Fabrikası’na ait ama orası içinde görüşmeler sürüyor. Olursa orayı da bu projenin içine katacağız, olmazsa geriye kalan kısımda projemizi tamamlayacağız. Adrenalin, macera alanı, ATV parkuru, meyve müzesi olacak. Burada çocuklar meyveleri dalında görebilecek. İzci kampı, şenlik alanı olacak. Kıdemli yaşam köyü olacak Burada 1+1 ya da 2+1 evler olacak. Bu çalışmayla yaşlılarımız nezih bir ortamda vakit geçirecek. Bu projelerle de belki dua alırız. Bozantı Su Bahçesi projemizi için de çalışmalar sürüyor, inşallah ihalesini yapıp, seneye bitireceğiz.” şeklinde konuştu.
SAHABİYE PROÖESİNDE TAM YOL İLERİ
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içinde çalışmaların kesintisiz devam ettiğini ancak 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle bazı aksamaların olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, şunları söyledi: “Sahabiye Projesi’nde kesintisiz her ay çalışma yapıyoruz. Önemli bir aşama kaydettik. Ama 15 temmuz darbe girişimi oldu. Sonra çalışmalarımıza yine hız verdik. Burada da 2 milyon metrekare şehir içinde bir park olacak. Tıpkı Amerika’daki Central Park gibi. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Çünkü başka bir şehirde bu büyüklükte bir park yok. Haziran ayında ilk temeli atmak istiyoruz. 512 hak sahibinden yaklaşık 400’ü ile anlaştık geriye kalan hak sahipleri ile de Bakanlık nezdinde de görüşmeler de sürüyor. Nisan sonuna kadar tahliye ederek, Haziran ayında temeli atacağız”
AMATÖR KULÜPLERE YENİ TESİSLER
Şehir merkezinden de ilçelere yapılan sosyal tesisler yönünde taleplerin olduğunu anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beyazşehir’e bu yönde sosyal tesis yapılacağını açıkladı. Argıncık’ta spor sahalarının yanına 42 amatör kulüp için bina yapacaklarını ve bunun temelini de yakın zamanda atacaklarını dile getiren Çelik, 120 yataklı Güreş Kamp Eğitim Merkezi’nin de inşa edileceğini belirtti. Okçuluk sporuna önem verdiğini de ifade eden Çelik, Okçuluk sporunda dünya şampiyonu çıkarmanın daha kolay olduğunu söyledi. Çelik, “En kolay olimpiyatlarda şampiyon çıkaracağımız dal okçuluk. Olimpiyat ve dünya şampiyonu çıkaracağımız bir alan. Okçuluk tesisleri yapıp, gençlerin hizmetine sunacağız. Aynı zamanda en iyi 5 okçudan 2’si Kayseri’den” dedi. Erciyes’i sadece kışın değil her ay değerlendirmek istediklerini belirten Çelik, Erciyes Yüksek İrtifa Kampı yapacaklarını da ifade etti. “Erciyes’in nimetlerinden her ay faydalanmak istiyoruz” diyen Çelik, “Türkiye’nin yeni kamp yeri olsun istiyoruz. Bu çalışmayı Spor Bakanlığımız ile birlikte yapacağız.” diye konuştu.
KİLİSE KÜTÜPHANE
Kiçikapı’daki tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin de Türkiye’nin en prestijli kütüphanesi olarak çizdiklerini anlatan Başkan Çelik, “Klasik modern bir kütüphane olacak. İçerisinde kafe olacak ve 24 saat açık olacak. Üniversitenin yakınına da kampus gibi kütüphane yapacağız. Belediyenin yanındaki çay bahçesini de kitap cafe yapacağız. Orası da 12 ay kullanılacak bir hal alacak. Büyükşehir Meslek Akademisi ile de meslek sahibi yapacağız. Bu akademi sayesinde 25 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi vereceğiz. Engelliler için de söz verdiğimiz engelsiz yaşam merkezini hayata geçirmek istiyoruz. Mola evleri de engeli çocukları olan vatandaşlarımızın işleri olduğunda çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir yer olarak hizmet verecek. Bu konuda da talebe göre yapacağız. İlkini Beyazşehir’de yaptık. KASKİ ile de milyonluk yatırım yapacağız. Arıtma tesisi ve içme suyu kalitemiz konusunda diğer şehirler yanımıza yaklaşamaz”

Yakın zamanda akıllı şehir konusunda da projelere hız vereceklerini söyleyen Başkan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Kayseri’de akıllı şehir çalışması da yapacağız. Örneğin ilk etapta akıllı aydınlatma ile yoğunluğun olmadığı cadde ve sokaklarda direklere sensör koyacağız. Hareket olduğunda sensörlar devreye girecek, yanacak ve daha sonra sönecek. Bu akıllı aydınlatma ile yüzde 35 tasarruf sağlayacağız. Bunu şehir geneline yayarsak önemli bir tasarruf sağlayacağız. Bu projeleri, hayata geçirirse Çelik Başkan da bunları yaptı dedirtmek istiyoruz. Bunlar hayal değil, üzerinde çalışıyoruz. Zirve projeler”
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!