Mustafa Ceceli'den eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Ceceliden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 16:37

Şarkıcı Mustafa Ceceli, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hayata geçirdiği "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi"ne destek için öğrencilerle bir araya gelerek kamu spotu çekti.

Haberin Devamı

Projenin kamuoyuna duyurulması ve kamu spotlarının çekimi amacıyla Polis Amca Ortaokulu'nda düzenlenen toplantıya, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve şarkıcı Mustafa Ceceli katıldı.

Kurt, ilköğretim kurumlarına devam oranlarının artırılması için kamu spotu çalışması için bir araya gelindiğini belirtti. Kamu spotunda kendilerine destek veren Ceceli'ye teşekkür eden Kurt, Ceceli'nin desteğiyle devam oranının artacağına inandığını söyledi.

"Çocukların sistem içinde devamlılığını sağlamak için başlattık"

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık, ilköğretim kurumlarında devam oranlarının artırılmasını amaçladıklarını, çocukların okula ve eğitime düzenli şekilde devam etmeleri için projenin önemli olduğunu dile getirdi.

MEB'in ilkokulda ve ortaokulda kayıt oranlarıyla ilgili sorununun bulunmadığını belirten Kocabıyık yüzde yüze yakın okullaşma oranı olduğunu söyledi. Buna rağmen devamda sıkıntı yaşadıklarını, çocukların sistem içinde devamlılığını sağlamak için de böyle bir proje başlattıklarını anlatan Kocabıyık, projeyle devamsızlık yapan yapma riski taşıyan çocukları sistemle tespit etmeye, izlemeye yönelik müdahaleler gerçekleştireceklerini söyledi.

Proje faaliyetlerinin 12 ilde sürdürüldüğünü belirten Kocabıyık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projenin paydaş olduğunu bildirdi. Ankara'nın pilot iller arasında yer almadığını ancak Polis Amca Ortaokulu'nun ‘dezavantajlı’ okullardan biri olduğunu hatırlatan Kocabıyık, okuldaki öğretmenlerin çalışmalarının çocukların hayatlarında değişiklikler yaptığını vurguladı. Okulda futbol, cirit, judo, buz hokeyi takımı kurulması sayesinde çocukların okula severek geldiklerine işaret eden Kocabıyık, ciritte Türkiye 2'ncisi olan öğrencinin bu okulda okuduğunu belirtti.

"Eğitim ancak devamla ve devamlılıkla mümkün"

Kamu spotunda gönüllü olarak yer alan şarkıcı Mustafa Ceceli, projede yer alan birçok ilde konser verdiğini dile getirerek, oradaki çocukların bu tür etkinliklere nasıl özlemle baktığını ve katıldığını bildiğini söyledi. Oradaki yaşam şartlarının zorluğuna değinen Ceceli, "Gerçekten eğitim şart diyorsak eğitim ancak devamla ve devamlılıkla mümkün" dedi.

Kendisinin de 3 yaşında bir çocuğu olduğunu hatırlatan Ceceli, farkındalık oluşturmak için kamu spotunda ve böyle bir projenin içinde yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ankara'da doğup büyüdüğünü, Çinçin Mahallesi'nin nasıl bir yer olduğunu bildiğini anlatan Ceceli, burada yapılan başarılı çalışmaların önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Müsteşar Yardımcısı Kurt, okul kütüphanesine kitap hediye etti. Ceceli ise öğrencilerle sohbet etti, okul bahçesinde fotoğraf çektirdi.

Proje hakkında

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce uygulamaya konuldu.

Süresi 24 ay olan proje 21 Ekim 2013'te başladı. Proje nitelikli önlem ve müdahalelerle ilköğretim kurumlarında devam oranlarını artırmayı amaçlıyor.

Proje, il durum raporlarında devam oranlarının düşük olduğu belirlenen Ağrı, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van'da uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!