Muş'ta Zabıta'dan dilenci operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Muşta Zabıtadan dilenci operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:28

Muş'ta Zabıta'dan dilenci operasyonu

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)-Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik operasyon düzenledi. 

Havaların ısınması ile birlikte kent merkezindeki dilenci sayısının artış göstermesi Belediye Zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında vatandaşları rahatsız ederek dilencilik yapanları yakalayıp, Zabıta Müdürlüğü'ne götürdü. Kent dışından geldikleri belirlenen dilenciler, il sınırına gönderildi. Operasyonda yakalanan dilencilere Kabahatler Kanunu’nun 33'üncü maddesi gereğince yasal ve cezai işlem uygulandı. dilencilerin üzerlerinde çıkan paralara da el konuldu. Zabıta ekipleri, vatandaşları rahatsız ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş kişiler ile ilgili olarak belediyenin ALO 153 numaralı hattını aranarak şikayette bulunulmasını istedi.

Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, "Yakaladığımız 23 dilenciye cezai işlem uyguladıktan sonra il dışına gönderdik. Amacımız, halkımızın rahat ve huzurlu olmalarını sağlamak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!