Muş'ta Özlem Altaş'ın yemekleri rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Muşta Özlem Altaşın yemekleri rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:07

Muş'ta Özlem Altaş'ın yemekleri rakipsiz

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL / MUŞ, (DHA) MUŞ’ta Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yöresel yemekler yarışmasında Özlem Altaş'ın yaptığı Ayran aşı ve Güllük yemeği birinci seçildi.
    Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde yemekleri jürinin beğenisine sunan kadınlar dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sadettin Yıldırım, turizm haftası kutlamaları kapsamında yöresel yemek yarışmaları düzenlediklerini bildirdi. Yapılan yemeklerin tadına bakan ve yarışmacılara başarılar dileyen Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, Muş’un yöresel yemekler açısından çok zengin bir il olduğunu hatırlattı. Okay, halk eğitim merkezi ve aile destek merkezinde aşçılık ve mutfak sanatı kursları açtıklarını ve bu kurslara da yoğun ilgi olduğunu ifade etti. Kadınların bu kurslara çok fazla rağbet gösterdiğini bunun da yemek yarışmasında görüldüğünü paylaşan Vali Yardımcısı Okay, emeği geçenlere teşekkür etti.
    Yarışmaya katılan Aşçılık kursu kursiyerlerden Sibel Cantürk ise, yaklaşık olarak 40 gündür kurs gördüğünü ve bunu yarışmayla taçlandırdığını söyledi. Tek amaçlarının farklı tatlar, farklı lezzetler sunmak olduğunu dile getiren Cantürk, aşçılık kursu kapsamında kendilerine imkan sunulduğu için yöneticilere ve proje sorumlularına teşekkür etti. Turizm haftası yemek yarışmasında dereceye giren kişiler ve yemekle şöyle: 
    "1. Özlem Altaş (Ayran aşı ve Güllük yemeği, Puan: 320), 2. Sunay Dağlardan (Mumbar dolması Puan: 306), 3. Ayten Aslan (Kaburga dolması, Puan: 303)"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!